11/08/2022 - 17:54
IniciEducacióUn acord entre Ajuntament i Generalitat farà possible la inversió d'1 milió...

Un acord entre Ajuntament i Generalitat farà possible la inversió d’1 milió d’euros en una nova coberta al CEIP La Solana

El CEIP La Solana comptarà amb una nova coberta de més de 3.000 m2 que substituirà l’actual, gràcies a l’execució d’un acord entre l’Ajuntament i la Direcció Territorial d’Educació de la Generalitat Valenciana, que suposarà una nova inversió autonòmica de prop d’un milió d’euros a la ciutat.

Aquest acord parteix d’una reunió mantinguda en 2021 pel regidor d’Educació, Óscar Borrell, i la regidor d’Hisenda, Natàlia Enguix, amb la Directora Territorial Carmina Valiente i el cap del servei d’Infrastructures de la Direcció Territorial, Eliseo Amado, en la qual els representants municipals plantejaven la necesitat d’estes obres i es posava damunt la taula les possibilitats per a fer-les realitat. Així, l’Ajuntament es comprometia a aprofitar els remanents del pla “Edificant”, que finança la Generalitat i executa el consistori ontinyentí, per tal d’elaborar una memòria valorada d’estes obres, memòria que ja s’ha enviat a València per tal que l’administració autonòmica realitze el projecte en 2022 i procedisca a la seua previsible execució en 2023.

Borrell recordava que “durant les obres d’Edificant es van trobar una sèrie de desperfectes a la coberta del centre, de xapa metàlica amb poca pendent per a la evaquació d’aigües, el que va motivar que l’oxidació amb el pas del temps siga elevada. Per això, i en coordinació amb la direcció del centre, vam plantejar l’ús dels remanents d’Edificant en esta memòria, que ja hem redactat i enviat, per tal que ara la pròpia Generalitat execute estes obres molt necessàries. Agraïm la sensibilitat i receptivitat mostrada des de la Direcció Territorial, i esperem que la nova coberta puga ser realitat quant abans millor”, manifestava.

Segons consta a la memòria, el colegi data de 1991, i degut a l’estat de conservacio de la coberta existent, es va a substituir en la seua totalitat. La superficie total a substituir es de 3150 m2 distribuits en els distints volumens que configuren el centre. En el modul de primària l’existència d’una junta de dilatació que no va ser realitzada correctament serà reparada. També es farà el desmuntatge de les instalacions existents i de la coberta, que es realitzara mitjançant panell Sandwich aillant d’acer, amb una estructura metàlica lleugera autoportant.

Pel que fa a les juntes de dilatació, es procedirà a la substitució d’un canaló interior existent entre la coberta i el porxe, disposant-se les baixants necessàries per asegurar l’evaquació d’aigues, i mantenint-se els punts de llum als llocs existents. El pressupost total de les obres que es planteja a la memòria es de 948.531’91 euros.

Redacció TVDO
Redacció TVDOhttp://www.tvdigitalontinyent.com
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Periodic d'Ontinyent i la Vall d'Albaida Digital
Articles relacionats
Continue to the category

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisment -

Popular

Comentaris recents