20/05/2024 - 5:40
Més

    Ontinyent serà el municipi amb més aules públiques de 2 anys de la Comunitat Valenciana

    Altres notícies

    Ontinyent serà el proper curs el municipi amb més aules públiques d’educació infantil de 2 anys de la Comunitat Valenciana. Així serà després que la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport haja confirmat esta setmana que el col•legi Rafael Juan Vidal comptarà amb una d’estes aules, afegint-se així a les que ja tenen el Martínez Valls, Vicente Gironés i Bonavista.

    L’alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, ha destacat açò com “una nova mostra del canvi de sensibilitat del Consell cap a Ontinyent respecte a anteriors legislatures, un canvi que el Govern de Ximo Puig també mostra aportant fons per executar millores a les infrastructures educatives a la nostra localitat. Aportacions que junt a les que faran l’Ajuntament i la Diputació en esta matèria arribaran a 900.000 euros abans de final d’any en diversos centres públics”, assenyalava.

    En aquest sentit, cal recordar la inversió prevista per la Conselleria d’Educació de 545.000 euros en millores d’infrastructures al col•legi públic Vicente Gironés per a la renovació de la xarxa elèctrica, la retirada d’una coberta d’amiant i la instal•lació d’un ascensor, obres a executar en estiu. A esta quantitat cal afegir els 130.000 euros que aportarà la Diputació per al canvi de finestres i portes del col•legi Martínez Valls; i els 194.000 que la Junta de Govern de l’Ajuntament aprovava hui divendres destinar al projecte de la coberta del Col•legi Bonavista, un dels més votats al procés “Ontinyent Participa”.

    L’alcalde, que compareixia en roda de premsa junt al regidor d’Educació, Óscar Borrell, puntualitzava que “és una sort que per primera vegada en molts anys la Generalitat no retalles aules a Ontinyent sinó que les amplie, i que no castigue sinó que faça inversions que milloren la qualitat educativa”. Oscar Borrell recordava en aquest sentit que “contràriament als dubtes que volien crear alguns per a crear conflicte i intentar dividir a la societat”, a la ciutat es van a mantenir tots els concerts tant en educació obligatòria com en no obligatòria, “i ha estat per la tasca de l’Ajuntament i la Conselleria per optimitzar recursos i donar la màxima qualitat educativa”.

    Borrell explicava que en total, la ciutat comptarà amb 72 places publiques de 2 anys en l’oferta per al proper curs, puntualitzant que “per a aconseguir-ho cal recordar que l’Ajuntament també s’ha implicat no sols demanant esta quarta aula sinó també adequant les instal•lacions per a que estigueren en les condicions necessàries”, assenyalava. Borrell recordava que a estes noves places cal afegir les de les aules recuperades que en la legislatura anterior es van suprimir als col•legis Bonavista, Vicent Gironés i Martínez Valls, on a més es va desdoblar la unitat que s’havia suprimit.

    A més a més, i atenent a les al•legacions presentades des del Consell Escolar ontinyentí, s’ha aconseguit una baixada de ràtio infanil de 3 anys des de 25 a 23, i es mantenen totes les aules a l’escola pública i concertada al municipi. El regidor recordava que a Ontinyent s’utilitza el bono infantil de la Conselleria en les escoletes concertades per a tots en les mateixes condicions, i destacava que amb l’augment de 29 xiquets i xiquetes censades a Ontinyent es compta amb 332 xiquets i xiquetes en 17 aules d’infantil.

    L’alcalde i el regidor d’Educació coincidien en destacar “l’important canvi de línia educativa amb el nou Govern Valencià, després del desmantellament i mala gestió de l’educació que va fer el PP durant 20 anys. Però tot i estos avanços no ens quedarem creuats de braços, hem de seguir en el camí de les reivindicacions justes per a la ciutat, com ara el Conservatori, l’IES l’Estació o una Escola d’Idiomes pròpia”. Esta mateixa setmana, Jorge Rodríguez abordava aquest últim assumpte en un encontre amb el Conseller Vicent Marzà.

    Font: Ajuntament d’Ontinyent

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Fede Vidal reafirma el compromís del PSPV-PSOE amb el progrés social i econòmic de la Vall d’Albaida

    El PSPV-PSOE de la Vall d'Albaida ha celebrat recentment el seu Comité Comarcal a Bèlgida, un esdeveniment clau per...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -