Ontinyent impulsa la participació dels instituts en la IV Fira Aèria de València

0

Les regidories d’Educació i Joventut d’Ontinyent impulsen la participació dels instituts locals en la IV Fira Aèria de València, un projecte d’innovació educativa que proposa a estudiants de l’ESO i Batxiller construir drons amb una finalitat social o mediambiental d’impacte positiu per al seu entorn.

El regidor d’Educació, Óscar Borrell, que acudia junt a la regidora de Joventut, Katty Ushiña, a visitar el grup que està construint estos drons en l’IES l’Estació, explicava que “des d’estes regidories pensem que aquest projecte reuneix dos dels objectius que tenim, fer d’Ontinyent una ciutat innovadora i educativa”. Es tracta d’un projecte promogut per la Universitat Miguel Hernández, la FECYT (Fundació Espanyola per la Ciència i la Tecnología – Ministeri d’Economía, Indústria i Competitivitat) i l’empresa El Caleidoscopio, que l’any passat va incloure dos esdeveniments de “Fira Aèria” a Alacant i València. L’Ajuntament d’Ontinyent es va sumar a aquesta iniciativa, i enguany torna a fer-ho per segon any consecutiu.

Óscar Borrell explicava que “l’any passat des de l’Ajuntament vam impulsar esta experiència dotant dels materials necessaris als instituts Pou Clar i Jaume I, i enguany anem a fer el mateix amb l’IES l’Estació i el Col·legi La Concepció, potenciant l’aprenentatge de tot l’alumnat de la població i també la formació del professorat, així com l’ús social de la tecnologia”, destacava.

El director de l’IES l’Estació, Pere Vanyó, que agraïa la posada en marxa d’aquest projecte per part de l’Ajuntament, destacava la importància “de comptar amb materials dels que no disposem normalment, materials cars que permeten a l’alumnat desenvolupar projectes més diversos en les classes d’informàtica i tecnologia”. El procés d’aprenentatge s’inicia amb una fase de formació del professorat, per després donar el protagonisme a l’alumnat, primer amb el muntatge i configuració dels drons, i posteriorment pensar i plantejar possibles aplicacions socials o mediambientals.

Un dels professors que treballen en el projecte a l’Institut de l’Estació, Ferran Mas, del departament d’informàtica, posava de relleu l’interès “de que els professors també pugam aprendre coses per alhora ensenyar a l’alumnat, que serà qui en última instància propose quines aplicacions practiques podrien tenir estos drons”. El procés culminarà amb la presentació dels projectes d’instituts de tota la província en la fira que tindrà lloc el proper mes de maig en l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de la UV.

Font: Ajuntament d’Ontinyent