02/12/2023 - 16:59
Més

  Ampliades les d’ajudes de transport universitari per atendre les 106 sol·licituds

  Altres notícies

  L’Ajuntament d’Ontinyent ha aprovat atorgar un total de 10.600 eros en ajudes de transport a l’alumnat que cursa estudis universitaris fora de la ciutat. Des del consistori s’ha ampliat la dotació inicial prevista, de 6.000 euros, per atendre totes i cadascuna de les 106 sol·licituds que reunien els requisits per a accedir a estes aportacions de 100 euros cadascuna. El regidor d’Educació, Óscar Borrell, explicava que “responen a la vocació educadora del Govern d’Ontinyent, que no pot deixar de col·laborar en facilitar l’accés de tothom a la formació universitària, i més especialment quan la crisi econòmica i l’atur afecten d’una manera especial als nostres joves”.

  Segons la legislació vigent, els consistoris poden oferir prestacions socials sempre que açò no supose un augment en les despeses en aquesta matèria. En el cas d’Ontinyent, l’ajuda als estudiants no suposa cap augment de la despesa, ja que aquesta es concedia a una empresa de transport que realitzava una línia de transport universitari i que va deixar de prestar el servei.

  Entre els mèrits i circumstàncies per a atorgar les ajudes, en la convocatòria figuraven diverses qüestions com la nota mitjana o la situació de desocupació de tots els membres de la unitat familiar, entre d’altres. En aprovar-se ampliar la partida per atendre totes les sol·licituds, només ha estat necessari que l’alumnat menor de 30 anys acreditara estat matriculats en almenys el 50% del curs lectiu de qualsevol centre del sistema universitari valencià en el curs 2016-2017, així com estar empadronats a Ontinyent amb una antiguetat mínima de 24 mesos.

  Borrell avançava després d’esta bona acollida que les noves ajudes continuaran en els pròxims cursos: “aquest projecte, que vam encetar després de reunir-se amb el consell sectorial d’educació, ha estat tot un èxit, i el Govern d’Ontinyent no deixarà de col·laborar per a facilitar l’accés de tots a la formació, també a aquells i aquelles joves que estudien altres titulacions externes a les del nostre Campus”, incidia.

  Font: Ajuntament d’Ontinyent

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Ontinyent entrega els premis de rendiment acadèmic al marc de la Setmana de la Ciutat Educadora

  L’Alcalde i el Regidor d’Educació lliuren diplomes als i les 21 alumnes amb una mitjana d’excel·lent durant el curs 2022/23 en un acte al Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -