26/11/2024 - 8:10
Més

    Més de 200 persones participen en el programa “Itinerari Viu” d’Ontinyent

    L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha destacat la “nova oportunitat” que ha suposat el programa “Itinerari Viu” per a les més de 200 persones participants en l’edició d’enguany, que hui rebien a la Sala Gomis els diplomes que acrediten la formació rebuda dins aquesta iniciativa posada en marxa per l’Ajuntament amb finançament del Programa Operatiu del Fons Social Europeu (FSE) i la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives. “Itinerari viu” persegueix afavorir la inserció sociolaboral de persones en risc d’exclusió social, i enguany ha ajudat a que més d’un 15% de les persones participants s’hagen incorporat al món laboral.

    El primer edil recordava que la inversió en el programa és de 265.000 euros, “però les xifres no tenen cor, i més que elles, allò que importa és que totes i tots els qui esteu ací hajau tingut una oportunitat més en les vostres vides, i que açò us ajude a buscar noves metes i no rendir-se. En la vida hi ha moments bons i roins, però per fer-los front és important saber que tens al costat per ajudar-te gent com l’equip d’aquest programa”, assenyalava.

    L’alcalde lliurava junt a la regidora de Política per a les Persones, Paula Soler, els certificats acteditatius dels cursos d’un programa al que en 2022 s’han donat d’alta 223 persones, que s’afegeixen a les 395 ateses al periode 2017-2021. En total, s’han expedit 230 certificats en tot l’any, corresponents a 3 cursos d’alfabetització digital, 4 cursos d’habilitats socials i comunicació assertiva en castellà, 1 curs d’habilitat socials i comunicació assertiva en valencià, curs de netaja i desinfecció d’equips locals, curs de reposador/a i caixer/a de supermercats, curs de carretoner/a, curs d’oci saludable a través del pilates, curs de cuina tradiciona, curs d’estètica bàsica, i curs monitor/a de mejador educatiu.

    A més a més, s’han realitzat tallers puntuals efoncats al món laboral, com ara creació de curriculum, portals d’ocupació, o plantegament d’entrevistes de treball. S’ha treballat en xarxa amb Portalemp (Servei d’Ocupació de l’Ajuntament), i com a novetat s’esta establint un acord de col·laboració amb el LABORA, en mires d’aprofitar sinergies i millorar l’atenció al ciutadà que pot utilitzar els serveis que cada organisme ofereix.

    En l’acte intervenien algunes de les participants en el programa que han aconseguit un lloc de treball indefinit. A més d’explicar les seues experiències personals i agraïr l’atenció rebuda, Mª Carmen Romero i Fátima Zahara coincidien en animar a les persones presents “a formar-se per a aconseguir els objectius, a donar el millor de cadascú i no deixar de somniar mai”.

    El programa, coordinat en l’Ajuntament per les regidories d’Igualtat i Govern Obert i de Política per a les Persones, continuarà donant servei en 2023, amb el mateix equip tècnic: 3 persones tècniques de perfil social i 3 persones tècniques d’integració social. Entre les persones beneficiàries hi ha dones soles amb càrregues familiars o víctimes de violència de gènere, persones migrants, persones amb addiccions, persones amb diversitat funcional, persones de l’àmbit de salut mental, persones recluses amb mesures judicials o exrecluses, joves menors de 25 anys amb escassa o nul·la formació acadèmica i persones en situació d’atur de llarga durada.

    - Advertisement -

    Últimes notícies

    “L’extraordinari de la normalitat” de Carles Cerdà triomfa al Mondoc amb el Premi del Públic

    El curtmetratge documental "L’extraordinari de la normalitat", dirigit per Carles Cerdà, ha sigut guardonat amb el Premi del Públic...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -