Més de 164.000 € per a pagar despeses relacionades amb la UNED d’Ontinyent

El consistori recolza la permanència de la Universitat a Distància amb una aportació superior a la que fan ajuntaments com el de València

L’Ajuntament pagarà més de 164.000 euros en 2012 en despeses relacionades amb la UNED, la Universitat Nacional d’Educació a Distància, que compta des de 1989 amb seu permanent a Ontinyent, al carrer Ramón Llin de la ciutat. Entre les despeses que assumeix l’Ajuntament, hi ha 52.600 euros per a personal, 47.000 per a despese corrent i manteniment, i prop de 64.700 euros en concepte d’aportació directa, “l’ajuntament està ahí, estem fent un esforç per a poder oferir als nostres ciutadans, i també als de la comarca, una universitat a distància, dintre de les nostres posibilitats”, explica el regidor d’Educació, Pepe Pla.

Els 64.700 euros que l’Ajuntament pagarà enguany en aportació al centre associat, suposa una xifra superior a la que aporten en aquest concepte ajuntaments com el de València, que enguany serà de 60.000. En paraules de Pepe Pla, “la UNED, com a ensenyament a distància que és, hauria de fer servir i invertir en mitjans audiovisuals, videoconferències i demés. No som nosaltres els que hem d’organitzar la docència en la UNED, nosaltres el que pretenem és aconseguir que la UNED que ha estat ací tants anys (23 concretament), no desaparega per falta de suport municipal”, destaca.

El regidor d’Educació afegeix que en una època de crisi sense precedents com l’actual, cal que tothom es reubique i s’adapte als nous temps, “l’ajuntament està fent-ho, doncs malgrat els retalls i els diners que ens deuen de la Generalitat, encara no hem deixat d’atendre cap servei, els que ens toquen i els que no, tant pel que fa a atenció social com l’educativa”, assenyala.

En aquest sentit, Pepe Pla recorda que és funció també de la UNED adaptar-se a la nova situació, “trencar la inèrcia que s’ha tingut fins ara, que pensem que no és l’adequada, i anar cada vegada més cap a un ensenyament virtual, on l’alumnat puga ser atés fins i tot des de sa casa, com està fent-se en altres universitats a distància”, apunta.

Pepe Pla també ha destacat l’exemple d’implicació que podria ser per a la UNED la Universitat de València, “que ha passat a assumir tots els costos de la seua estada en Ontinyent des d’aquest curs i a invertir en l’aulari”. Cal recordar que els diners que l’Ajuntament d’Ontinyent destina a la Fundació Universitària Vall d’Albaida no van destinats al funcionament de la Universitat de València a Ontinyent, sinó a activitats de foment i promoció dels estudis universitaris a la ciutat i la comarca.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Educació i Ajuntament d’Ontinyent crearan una comissió d’estudi sobre l’EOI d’Ontinyent

El director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Rubén Trenzano, s’ha reunit per …