L’IES L’Estació, subcampió d’Espanya en les Olimpíades de Ciberseguretat 2018

El somni s’ha fet realitat. L’IES L’Estació ha aconseguit per primera vegada accedir al pòdium de la IV edició de CyberOlympics, la competició més important a escala nacional sobre seguretat informàtica. L’equip participant, que es va desplaçar a Màlaga divendres passat per a competir contra deu instituts més, ha hagut de conformar-se amb un gens desestimable segon lloc després de superar amb eficiència i correcció diversos reptes d’habilitat informàtica que cada finalista havia de resoldre de forma presencial a partir de les instruccions proporcionades per a cadascun d’ells. “Amb aquesta competició es pretén promocionar entre els joves les carreres professionals relacionades amb les TIC, amb la finalitat de contribuir a la creació d’un ciberespai més segur”, expliquen des d’Incibe, l’Institut Nacional de Ciberseguretat, organitzador de l’esdeveniment.

Segons comenten fonts del centre escolar, la prova final va ser “extremadament intensa”, ja que l’equip ontinyentí, integrat per estudiants dels cicles formatius de DAW i SMX, es va posar al capdavant del concurs durant els últims instants de la competició. La clau de l’èxit, asseguren des de l’institut, està en “l’entrega absoluta i les facultats de l’equip subcampió”.

Superats els primers minuts d’eufòria col·lectiva, els vuit alumnes de L’Estació-ESET pujaren a l’escenari, on recolliren sengles medalles, a més d’un rellotge intel·ligent, un trofeu per al col·legi i un xec per valor de 6.000 euros que el centre podrà invertir en material tecnològic. Com a premi extra, tots els participants que han arribat a aquesta gran final aspiraran a formar part de la selecció nacional en els European Cyber Security Challenge, el major campionat tècnic sobre ciberseguretat que s’organitza en l’àmbit europeu, en el qual rivalitzen els millors talents dels diferents països competidors i on l’equip espanyol ha obtingut la victòria en els dos últims anys.

La final de la IV edició de CyberOlympics ha estat emmarcada dins de les activitats del Cybercamp, un macroesdeveniment informàtic celebrat enguany a Màlaga entre el 29 de novembre i el 2 de desembre que s’ha convertit ja en un punt d’encontre per a aquells joves talents atrets pel món de la informàtica, la programació i les xarxes.

Un total de 1.631 alumnes de 232 centres educatius espanyols han participat en aquesta competició que busca enaltir el potencial existent a les aules i captar els millors cibertalents.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

El Consell Local de Medi Ambient d’Ontinyent aprova per unanimitat la restauració i modificació d’usos de la Finca Fuset

El Consell Local de Medi Ambient d’Ontinyent aprovava per unanimitat la restauració i modificació d’usos …