25/06/2022 - 13:34
IniciEducacióL'IES L'Estació i el CEIP Lluís Vives commemoren el Dia Escolar de...

L’IES L’Estació i el CEIP Lluís Vives commemoren el Dia Escolar de la Pau amb una reinterpretació del Guernica de Picasso

El Guernica, símbol de l’horror de la guerra civil espanyola, s’ha convertit en aquest 2017 en un punt de referència per a l’alumnat d’Infantil, Primària i 1r d’ESO, que enguany ha celebrat el Dia Escolar de la No Violència i de la Pau amb una transformació del conegut quadre picassià, icona del segle XX i al·legoria dels patiments que els conflictes armats ocasionen a l’ésser humà.

Coordinats pels professors i professores d’ambdós centres, que prèviament van instruir els menuts en el significat i simbologia de la famosa obra, els estudiants modificaren la desolació i desesperació expressada per aquesta pintura cubista, transformant les figures del llenç original en motius que evocaren felicitat i substituint la variada gamma de grisos per atractius colors i imatges que suggeriren les idees de tolerància, solidaritat, concòrdia i respecte als drets de les persones.

L’activitat, que fou realitzada a les instal·lacions del col·legi Lluís Vives, s’emmarca dins del Pla de Transició que du a terme l’IES L’Estació amb les escoles de Primària adscrites a aquest institut; un pla que pretén facilitar l’adaptació de l’alumnat i de les seues famílies a la nova etapa de secundària.

El Dia Escolar de la No Violència i de la Pau és una jornada educativa no governamental que se celebra des de l’any 1964 cada 30 de gener, aniversari de la mort del polític hinduista i pacifista Mahatma Gandhi. En aquest dia tan especial, els centres escolars es converteixen, com la resta de l’any, en instruments de pau i enteniment entre persones de diferent raça, cultura o religió.

Redacció TVDO
Redacció TVDOhttp://www.tvdigitalontinyent.com
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Periodic d'Ontinyent i la Vall d'Albaida Digital
Articles relacionats
Continue to the category
- Advertisment -

Popular

Comentaris recents