29/03/2024 - 0:52
Més

    S’obri una oficia d’assesorament per regular les casetes del extra-radi d’Ontinyent

    Altres notícies

    L’Ajuntament d’Ontinyent posarà en marxa aquest dijous a la Casa de Cultura un servei d’oficina d’assessorament sobre la regularització de casetes del disseminat. Aquest servei serà prestat setmanalment de forma gratuïta per un arquitecte i un advocat externs al consistori, que assessoraran i informaran de manera personalitzada sobre les possibles solucions a cada cas.

    El regidor coordinador de l’àrea de Territori, Jaime Peris, explicava que amb la posada en marxa d’esta oficina d’assessorament, “l’Ajuntament posa a l’abast dels veïns i veïnes que tinguen la seua caseta en situació irregular, la possibilitat de consultar amb experts el seu cas i conèixer els tràmits a seguir per regularitzar-la”, afegia Peris. Per poder rebre aquest assessorament serà necessari demanar cita prèvia. Peris recordava que gràcies al treball de l’actual Directora General d’Habitatge, Rebeca Torró, “vam aconseguir que s’obrira la porta a la regularització de les casetes i ens vam convertir en un referent en la matèria a tota la Comunitat Valenciana, fent possible evitar enderrocs i reduir les sancions de manera significativa”, assenyalava.

    Cal recordar que existeixen tres tipus d’infraccions en el disseminat. El primer és el de les construccions en sol urbanitzable, que s’han d’acollir a allò que es va aprovar als plans parcials d’urbanització per legalitzar les viviendes, que són els casos que inicialment s’atendran en l’oficina que es posa en marxa esta setmana. Els veïns que es troben en estos casos s’han vist beneficiats del canvi a la LOTUP (la Llei d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge) realitzat a instàncies del Govern d’Ontinyent, una modificació que permet que les multes, que eren de al voltant del 30% del valor de la construcció, passaren a ser d’entre el 2 i el 6%.

    A banda d’estos casos, es troba el de les construccions en sol no urbanitzable, que s’acullen a allò que es va dissenyar a un Pla de Minimització d’Impacte Territorial actualment en estudi per part de la Conselleria. Finalment, les vivendes edificades en zones protegides (existeixen al voltant de 20 casos) compten amb la possibilitat de fraccionar o ajornar la sanció fins a 15 anys.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Ontinyent torna a demanar al Ministeri la declaració d’Interès Turístic Internacional per als Moros i Cristians

    El ple aprova per unanimitat l’emissió d’una nova sol·licitud a la Secretaria d’Estat de Turisme una volta ampliada i actualitzada la documentació justificativa
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -