29/05/2023 - 1:28
Més
  IniciEducacióL’alumne de l’IES Pou Clar, Javier Micó Valtueña, ha sigut un...

  L’alumne de l’IES Pou Clar, Javier Micó Valtueña, ha sigut un dels guanyadors d’una Beca Europa

  L’alumne de l’IES Pou Clar Javier Micó Valtueña ha sigut un dels 50 preuniversitaris guanyadors d’una Beca Europa. Va ser finalista en el projecte BE TALENT, que amb la seua participació i defensa del treball davant d’un tribunal, finalment ha sigut mereixedor d’una de les 50 Beques Europa d’aquesta XVI Edició.

  Beques Europa és una iniciativa única promoguda per la Universitat Francisco de Vitòria i el Banc Santander per potenciar el talent i premiar l’excel·lència dels millors alumnes preuniversitaris d’Espanya i donar suport a la creació de xarxes de lideratge.

  Després d’un procés de selecció entre 4000 centres educatius a Espanya i al qual es van presentar 33000 candidats. Els seleccionats compten amb una nota mitjana de 9,80. Van passar per un calendari de dates i varies fases eliminatòries ( des de gener 2020 Fase i fins a febrer de 2021 fase IV). El dia 23 d’abril es va fer pública la llista dels 50 seleccionats finals i mereixedors d’una Beca Europa.

  Aquests 50 millors alumnes tenen previst visitar les universitats europees que han sigut el bressol de la cultura occidental, diferents seus al voltant de tota Europa. Aquest any, com a conseqüència de la pandèmia, en aquesta edició el recorregut es farà per les més prestigioses universitats d’Espanya i no es descarta alguna destinació europea.

  Les experiències i el coneixement que aporta l’obtenció d’una d’aquestes Beques no finalitzen en un viatge per Europa. Sinó que els estudiants tenen la possibilitat d’entrar a l’Escola de Lideratge Universitari (ELU), que és una altra iniciativa de la UFV i el Banc Santander. Es tracta d’un programa formatiu, de quatre anys de durada, que es realitza en paral·lel al Grau que cada alumne decidisca cursar. S’intenta formar en lideratge i potenciar cadascun dels seus talents i capacitats per a després retornar a la societat.

  Els becats participaran en trobades amb professionals líders en el seu camp, assistiran a conferències i realitzaran activitats lúdiques i formatives amb autoritats de l’àmbit polític, acadèmic i de recerca, a més de ser rebuts en audiència pels Reis d’Espanya al Palau de la Zarzuela.

  L’IES Pou Clar, dona l’enhorabona a l’alumne Javier Micó Valtueña, el qual també vol fer constar el seu agraïment als seus companys de classe per tot el suport, l’ambient d’estudi i d’amistat continua.

  Redacció TVDO
  Redacció TVDOhttp://www.tvdigitalontinyent.com
  Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Periodic d'Ontinyent i la Vall d'Albaida Digital
  El més llegit