22/05/2024 - 8:10
Més

  La Universitat de València serà premiada en la Gala de l’Esport

  Altres notícies

  La Universitat de València (UV) serà premiada en la Gala de l’Esport 2018 d’Ontinyent. Aquesta tradicional cita esportiva, on es premiarà a esportistes d’Ontinyent tant en clubs locals com d’altres municipis (quan hagen tingut repercussió esportiva), servirà també per fer un reconeixement a la Facultat de Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport (FCAFE), en el primer any en que s’han graduat estudiants d’esta titulació al Campus d’Ontinyent.

  La realització d’aquest reconeixement va ser acordada aquest dilluns en l’últim Consell d’Esports, on tots els clubs i entitats esportives presents van decidir per unanimitat atorgar esta menció especial. A l’acte, que tindrà lloc divendres 29 de juny a les 20:00 al Teatre Echegaray, es farà una mostra del que va ser la Gimnastrada Universitària en la que va participar tota la comunitat educativa d’Ontinyent, des de col·legis de primària, instituts i la pròpia facultat.

  El regidor d’Esports, Óscar Borrell, ha destacat el mereixement de la nominació de la Facultat de Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport “per la seua aposta per Ontinyent, on ja s’ha produït la implantació d’una generació de graduats en FCAFE”. Per al regidor, “la UV ha estat una peça clau en el desenvolupament de l’activitat física en la ciutat per diferents motius: un dels més importants és participar de les sinèrgies entre institucions públiques que van permetre invertir a Ontinyent 1’1 en instal·lacions esportives, amb un conveni amb la Diputació i l’Ajuntament que ha permès remodelar la pista d’atletisme del poliesportiu, canviar la gespa en el camp de futbol 11 i construir nous laboratoris en la seu universitària”.

  Altre dels motius que es van esgrimir en el Consell d’Esports és la implantació de les estudiants en els clubs ontinyentins. S’estan fent les pràctiques de la carrera i les investigacions en els TFGs sobre els clubs d’Ontinyent, concretament en el Club Ciclista Ontinyent, i s’està treballant conjuntament amb els clubs. També s’ha destacat l’augment de nivell que s’han produït en alguns clubs perquè els estudiants han format part dels equips sèniors i entrenen amb clubs com el Martinez Valls de Bàsquet o el Club de Voleibol Ontinyent”.

  El regidor destacava que en la festa de l’esport d’Ontinyent “veiem necessari que la societat visibilitze l’oferta esportiva existent, i que els clubs d’Ontinyent estan treballant pel desenvolupament educatiu i esportiu dels més joves. També pensem que és de justícia premiar als esportistes que defensen i difonen el nom de la nostra ciutat en altres llocs, i que han fet mèrits més que sobrats per a ser distingits”, indicava l’edil. Així, enguany aquest guardó serà per a la ciclista Teresa Ripoll, campiona autonòmica de ciclisme en ruta; Sonia Santaines, pionera del futbol femení a Ontinyent i Miguel Navarro, campió de BMX.

  La gala estarà presentada per Alfonso Soler i Mariate Micó, i inclourà l’actuació d’escolars del col·legi de primària del col·legi Rafael Juan Vidal-La Solana i l’actuació d’un grup de l’IES L’Estació que reflectirà les seues actuacions en la Gimnastrada Universitària. Borrell destacava la importància de l’impuls a l’esport des de la base, aprofitant les sinèrgies de la FCAFE de la UV i tots els centres educatius i clubs esportius “que és primordial per a aconseguir esport de qualitat per a totes les xiquetes i xiquets en tots els àmbits”, manifestava”.

  El regidor també incidia en què les distincions per als clubs i entitats esportives participants, “mostren l’agraïment de la ciutat al treball que venen fent durant tot l’any, i que sempre tindrà el recolzament de l’Ajuntament”, destacava.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Fede Vidal reafirma el compromís del PSPV-PSOE amb el progrés social i econòmic de la Vall d’Albaida

  El PSPV-PSOE de la Vall d'Albaida ha celebrat recentment el seu Comité Comarcal a Bèlgida, un esdeveniment clau per...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -