30/05/2024 - 14:38
Més

  Ontinyent acollirà aquest dimecres l’Assemblea General del Fons Valencià per la Solidaritat

  Altres notícies

  La solidaritat d’Ontinyent va fer possible en 2017 la posada en marxa d’un total de 6 projectes de cooperació amb països en desenvolupament, articulats a Àfrica, Àsia i Sudamèrica mitjançant altres tantes ONGs locals o amb representació a la ciutat. Així ho recordaven hui el regidor coordinador d’Educació, Esports, Igualtat i Cooperació, Óscar Borrell, i la regidora de Cooperació, Katty Ushiña, en avançar que aquest dimecres tindrà lloc al Palau de La Vila l’Assemblea General del Fons Valencià per la Solidaritat, a la que estan convocats més de 100 ajuntaments i mancomunitats, en un acte que presidiran l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i la Presidenta del Fons, Xelo Angulo.

  Borrell i Ushiña coincidien en destacar que “ajudar al seu territori a la població de zones pobres contribueix a que no hagen de buscar una vida millor en altres països. Si els països mes rics es preocuparen més d’estes qüestions i impulsaren accions solidàries als territoris pobres, s’evitarien molts desplaçaments de gent que només vol viure dignament”, apuntaven. En aquest sentit, a banda de l’aportació que es fa cada any al Fons Valencià per la Solidaritat, l’Ajuntament d’Ontinyent distribueix un Fons Global per a Projectes de Cooperació a països en vies de desenvolupament, una partida amb la que cada any el consistori col·labora amb activitats d’aquest tipus, i que es distribueix a proposta del Consell Municipal de Cooperació.

  Entre els últims projectes que subvenciona l’Ajuntament d’Ontinyent (els corresponents als projectes de 2017, aprovats per unanimitat del ple), es troben la millora d’instal·lacions d’aigua potable a Togo; l’accés a vivendes dignes i adaptades a Andhra Pradesh (India); la formació professional de 120 persones en una escola taller a Yagoua (Camerún); la millora d’aigua, sanejament i higiene a l’entorn escolar de Burkina Faso; el desenvolupament sostenible i inclusiu de població indígena campesina a Guatemala; i el foment de l’educació inclusiva en Ixcam (Guatemala).

  Les aportacions van dels 5.500 als 7.127 euros per a cada projecte, posats en marxa per entitats com la Fundació Pau i Solidaritat, Manos Unidas, Creu Roja, la Fundació Vicente Ferrer, Escoles Solidàries o Globalmón. L’aportació en total serà de 38.000 euros principalment destinada a infrastructures que ajuden a pal·liar la greu situació econòmica de les poblacions d’estos països, els quals en molts casos depenen en gran mesura de la solidaritat de la resta del món, així com intentar enfortir i desenvolupar els drets bàsics de les persones.

  Óscar Borrell i Katty Ushiña agraïen el treball realitzat pel conjunt d’ONGDS que conformen el Consell de Cooperació, “ja que els seus esforços i la solidaritat mostrada per la ciutadania i l’Ajuntament d’Ontinyent fan possible la consecució d’aquestos projectes, i la construcció d’un món més just i solidari amb les persones i on es defensen els drets humans”, manifestaven. Cal recordar que al marge d’estes ajudes a la cooperació internacional, Ontinyent també compta amb una partida d’ajudes d’emergència per ajudar els damnificats per catàstrofes i situacions d’emergència internacional com terratrèmols o inundacions.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  La Conselleria d’Educació aprova les al·legacions d’Ontinyent per recuperar la zonificació escolar

  La Conselleria d’Educació ha acceptat les al·legacions per mantenir la zonificació escolar actual. Això permetrà seguir triant centres propers i facilitarà la mobilitat urbana.
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -