12/04/2024 - 14:45
Més

  La Universitat de Tardor posa en valor l’impuls donat al Campus d’Ontinyent als últims anys

  Altres notícies

  Els participants en la VIII edició de la Universitat de Tardor d’Ontinyent han posat en valor l’impuls donat al Campus Universitari de la ciutat als últims anys. Tant els assistents a la taula redona sobre “20 anys de la Fundació Universitària” com a l’acte de cloenda que tenien lloc hui al Centre Cultural Caixa Ontinyent han destacat les millores aconseguides des de 2011.

  L’alcalde d’Ontinyent i President de la Fundació Universitària des d’eixe any, Jorge Rodríguez, recordava hui durant la cloenda “els durs inicis d’este campus que va arribar a veure perillar la seua permanència a la ciutat però que ha revertit la situació”. En aquest període, “amb Esteban Morcillo com a rector i des d’ahir fill adoptiu de la ciutat hem aconseguit passar de dos a quatre carreres, estudis que atrauen gent d’altres parts del territori valencià i fins i tot d’altres províncies”, explicava. L’alcalde destacava també la inversió de tres milions d’euros que la Universitat de València va fer a la ciutat que va permetre unificar a tot l’estudiantat en un mateix edifici “i que ha contribuït a generar un creixent sentiment universitari”, incidia.

  Junt a l’alcalde, en la cloenda participaven el regidor d’Educació, Óscar Borrell; el vicerector de Projecció Territorial de la Universitat de València, Jorge Hermosilla; el vicepresident de Caixa Ontinyent, José Pla Barber, i el director de Servei Campus d’Ontinyent, José Cantó. Hermosilla posava en valor la creació de la Fundació Universitat Vall d’Albaida “perquè és l’única plataforma d’este tipus que existeix a tota la Comunitat Valenciana” i reafermava la voluntat de la Universitat de València d’estar al costat d’Ontinyent. José Pla, per la seua banda, destacava el treball de l’alcalde Jorge Rodríguez i del rector Morcillo “per la seua gran implicació, prenent decisions que eren necessàries perquè el Campus deixara la situació critica en la que es trobava i que van ser fonamentals perquè ara el Campus tinga un futur molt esperançador”.

  La cloenda venia precedida per una taula redona sobre “20 anys de la Fundació Universitària: del que somiàvem, fins el que s’ha aconseguit i el repte del futur” que ha comptat amb la participació de Martin Carpena (CCOO), Rafael Pla (COEVAL), Manuel Recuenco (UGT), Ricard Garcia (president Caixa Ontinyent al 1998), Vicent Requena (alcalde d’Ontinyent al 1998), Vicent Moreno (president de la Mancomunitat de Municipis Vall d’Albaida al 98), Manuel Taberner (president d’ATEVAl al 98) i Francisco Tomás (vicerector d’Investigació de la Universitat de València al 1998, i rector entre el 2002 i el 2010). A la taula rodona es feia un recorregut per les dues dècades d’història de la Fundació Universitària, al qual també es coincidia en destacar les fites assolides als últims temps. Les activitats de hui tancaven una setmana que ha comptat amb sis seminaris sobre activitats específiques dels estudis de Grau que conformen el Campus d’Ontinyent i d’Unisocietat.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  El Grup Socialista d’Ontinyent Es Mobilitza per Protegir el Valencià en l’Educació Davant del Consell

  El grup socialista porta al ple una moció per defensar el valencià a les aules davant la proposta de llei de PP-Vox.
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -