La Mancomunitat ofereix formació en igualtat per a professionals de l’àmbit social

La Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida celebrarà els pròxims dies 18 i 19 el curs “El sexisme també surt de festa” a càrrec de l’Observatori Noctambul@s de la Fundació Salut i Comunitat. Aquesta formació estarà dirigida a professionals de l’àmbit social com tècnics i tècniques de joventut i igualtat, monitors i monitores de temps lliure o agents de l’associacionisme juvenil; i tindrà com a objectiu aprofundir en el coneixement i la perspectiva de gènere aplicada a la prevenció de la violència masclista en els espais lliures i d’oci nocturn.

El conseller de Benestar de la Mancomunitat, Jaime Peris, i la tècnica de l’àrea d’Igualtat, Loreto Belda, donaven detalls d’aquesta acció formativa que s’organitza conjuntament amb l’àrea de Joventut i s’inclou dins del conveni recentment firmat amb l’IVAJ per a treballar polítiques de joventut.

Peris destacava “la bona oportunitat que és aquesta acció per apropar a la comarca el treball de Noctambul@s i oferir una formació necessària per a la joventut amb l’objectiu de dotar-los d’estratègies de prevenció de violències masclistes i protocols d’actuacions per fer-les front.”. A més, el conseller explicava també que a banda de les d’aquestes dues sessions, “se celebrarà una tercera jornada, el dia 20 de desembre, adreçada als responsables polítics de les àrees implicades per tal de donar a conéixer el treball de la fundació en matèria de protocols municipals” declarava Peris.

Per la seua banda, Loreto Belda, explicava que des de la Mancomunitat “s’ha cregut convenient que el curs estiga dirigit a eixos professionals que estan en contacte directe amb la joventut. Volem aprofitar el marc que dóna el conveni amb l’IVAJ per a treballar des de diferents àrees de la Mancomunitat i fer-ho a més amb aquesta fundació que compta amb anys d’experiència que li han proporcionat cert bagatge i eines efectives” concloïa la tècnica.

Cal recordar que aquest curs dóna continuïtat a altres accions en matèria d’igualtat impulsades per la Mancomunitat de la Vall d’Albaida com les I Jornades d’Igualtat i Coeducació organitzades junt amb el Cefire a octubre o el curs gratuït i online “Aproximació als micro masclismes i els mites per a prevenir les violències masclistes”. Aquesta acció formativa començava aquesta setmana amb un total de 60 participants, 20 més dels previstos inicialment. A causa d’aquesta bona acollida està previst oferir una segona edició del curs a finals del pròxim gener.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Ontinyent elabora 450 dossiers pedagògics personalitzats per a l’alumnat sense accés a internet

El Pla Pedagògic posat en marxa per l’Ajuntament d’Ontinyent per tal de fer front als …