IniciVall d'AlbaidaBenissueraLa Diputació ajuda a Benissuera a mantenir el seu col·legi subvencionant el...

La Diputació ajuda a Benissuera a mantenir el seu col·legi subvencionant el transport als alumnes

El col·legi de Benissuera té matriculats sis alumnes d’entre 4 i 9 anys i ofereix educació de 2 a 3 anys. Quatre d’aquests nens i nenes viuen en la localitat veïna d’Alfarrasí, en la mateixa comarca de La Vall d’Albaida, i requereixen transport escolar per a acudir cada dia a classe. Una subvenció de la Diputació de València per a cobrir el cost de l’autobús escolar permet que el centre educatiu d’aquest poble de 200 habitants continuï obert i el curs en marxa.

En paraules del diputat de Desenvolupament Rural, Ramiro Rivera, “aquestes ajudes són fonamentals per a municipis petits com Benissuera, i d’elles depèn que un servei tan important com l’educació Infantil i Primària es pugui prestar en el municipi, contribuint al fet que les famílies continuïn habitant aquests nuclis i combatent el fantasma de la despoblació que afecta les zones d’interior”.

Rivera ha visitat l’escola de Benissuera acompanyat per l’alcaldessa, Catia Lopes, qui coincideix en la transcendència que en pobles com el seu “existeixin serveis públics bàsics que evitin engrandir el problema de la despoblació”. “Sense el transport escolar que es posa a la disposició de les famílies d’altres localitats seria impossible mantenir obert un col·legi que porta molts anys a la disposició de les famílies”, assegura l’alcaldessa de Benissuera.

Durant la visita a l’aulari, situat en la carretera de Guadassèquies, el responsable provincial de Desenvolupament Rural es va interessar per les necessitats d’aquest centre del Col·legi Rural Agrupat (CRA), que ofereix educació Infantil i Primària en aules de l’entorn rural de 9 comunitats autònomes, entre elles la valenciana.

En el cas de Benissuera, el centre forma part del CRA Riu Albaida al costat dels centres de Guadassèquies, El Palomar i Bellús, i en l’actualitat compta amb dues mestres i altres docents compartits en matèries com a anglès, religió o gimnàstica, que es desplacen entre els col·legis de la comarca.

L’escola rural destaca pel seu sistema d’ensenyament circular o concèntric, amb alumnes de diferents edats que poden escoltar el que les mestres i mestres expliquen als seus companys, una possibilitat de repàs per als majors i d’avançar matèries per als petits més avantatjats.

Redacció TVDO
Redacció TVDOhttp://www.tvdigitalontinyent.com
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Periodic d'Ontinyent i la Vall d'Albaida Digital
Articles relacionats
Continue to the category
- Advertisment -

Popular