El taller d’Ocupació “Vila d’Ontinyent” forma a 30 persones

Jorge Rodríguez posa als alumnes del taller com exemple de “la gent implicada que fa falta per eixir de la crisi tots junts”

El Palau de La Vila d’Ontinyent acollia aquest matí l’acte de cloenda del Taller d’Ocupació “Vila d’Ontinyent”, promogut per l’Ajuntament d’Ontinyent. Aquest taller ha servit per ocupar i formar durant els últims dotze mesos a 6 professors i 30 alumnes, persones desocupades de més de 25 anys i amb carències formatives que hui han rebut els diplomes que acrediten la formació rebuda a les especialitats de maçoneria, manteniment d’edificis i ajuda a domicili.

A la seua intervenció, l’alcalde d’Ontinyent posava de relleu que en aquest període formatiu els alumnes “s’han dedicat en cos i ànima, esmerant-se per deixar com calia cadascuna de les obres en les que han intervingut”. Jorge Rodríguez exposava que en els temps que corren, amb retalls per totes bandes, “alguns tractaran de calfar-nos el cap dient que no hi ha que destinar recursos a aquells que s’han quedat sense feina perquè son irrecuperables”, però front açò insistia en la seua ferma creença “que la matèria prima que farà créixer els nostres pobles no és altra que la formació, perquè la nostra principal riquesa és el nostre capital humà”, subratllava l’alcalde.

L’acte ha comptat amb la presència dels regidors Josep Francés, Rebeca Torró i Manuel Cuesta, així com de nombrosos familiars dels alumnes participants al taller, que ha tingut un pressupost de prop de 564.000 euros i ha estat cofinançat per Fons Europeus i del Servef. Al mateix s’ha projectat un audiovisual al qual es podia comprovar la tasca duta a terme pels alumnes, que ha inclós el recolzament al Servei d’Atenció Domiciliària i el Servei de Proximitat, el manteniment dels col.legis públics d’Ontinyent, la construcció i reposició de diversos murs, reparació de bancades i escalinates de pedra, la reconstrucció de dos forns de calç al paratge de la pinada de Galindo, el desmantellament de la biblioteca del Carrer Major, la redistribució de l’espai a l’EPA Sant Carles o diverses tasques de millora a l’entorn de l’alberg Perú.

El director de l’Escola Taller, Miguel Angel Ferri, destacava que “ha estat un any intens on els alumnes han tingut l’oportunitat de formar-se en les seus disciplines i altres complementaries, però també un any ple de vivències i convivències molt enriquidores”. Ferri apuntava als alumnes que queda la tasca de poder continuar treballant en estos moments tan difícils de crisis, “però no hi ha que desanimar-se. Cal fer una recerca activa de treball, objectiu per al que comptareu amb el suport de l’ajuntament, mitjançant el departament de Promoció Econòmica”, apuntava.

El taller d’ocupació, en ser un programa mixte de formació i treball, també ha impartit paral·lelament al seu alumnat mòduls de seguretat i higiene laboral, orientació laboral i formació empresarial, informàtica, sensibilització ambiental o habilitats socials. A més a més, s’ha dut a terme la preparació per a obtenir el graduat en ESO a aquells alumnes que no el disposaven.

Jorge Rodríguez, concloïa felicitant als professors i alumnes la seua dedicació i esforç, manifestant que “la gent desocupada necessita oportunitats, però abans de res, necessita formació, i per a tenir bona formació és necessari posar diners i creure-s’ho”, insistint en aquest sentit en que des del Govern Municipal “estem capficats en demostrar que és possible eixir de la crisi tots junts, però per això fa falta gent implicada com la que tots hem vist treballar ací”, destacava el primer edil.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Ontinyent elabora 450 dossiers pedagògics personalitzats per a l’alumnat sense accés a internet

El Pla Pedagògic posat en marxa per l’Ajuntament d’Ontinyent per tal de fer front als …