22/06/2024 - 20:21
Més

  El col·legi La Milagrosa valora convertir-se en una cooperativa educativa

  El claustre del col·legi La Milagrosa decideix converitr-se en una cooperativa educativa.

  Altres notícies

  El Patronat de la Fundació Hospital la Beneficència d’Ontinyent preveu celebrar una reunió avui per plantejar la renovació dels seus estatuts. Els professors del centre aprovaren per majoria promoure la creació d’una cooperativa per tal de poder gestionar les instal·lacions i garantir la línia educativa davant una renovació dels estatuts, que podrien passar a un major control per part del rector de l’església de Santa Maria.

  Fou en 2007, quan les Filles de la Caritat abandonaren el centre per falta de vocacions de la seua ordre, i decidiren cedir la gestió del col·legi al professorat del centre. A conseqüència de la baixa del patronat de les filles de la caritat, de Caixa Ontinyent i de l’administrador, el protectorat va obligar a modificar els últims estatuts de 1999.

  Per a assegurar el caràcter vicencià heretat de les filles de la caritat, un projecte educatiu inclusiu, amb una gestió professional, el claustre del col·legi la Milagrosa va decidir el passat 24 de gener, convertir-se en cooperativa i demanar al patronat la cessió del concert educatiu i de les instal·lacions, passant a convertir-se en una cooperativa de treballadors d’ensenyament. Aquesta vesprada, el patronat estudiarà la cessió de les instal·lacions del col·legi a la cooperativa.

  Aquests canvis també es tractaren a l’últim ple de l’ajuntament d’Ontinyent, on l’alcalde -i també president de la fundació- va assegurar que el concert educatiu ni el centre de La Milagrosa tenen cap perill, i va remarcar que la modificació dels estatuts naix de la necessitat d’adaptar-los en l’actualitat per garantir el manteniment i donar-los d’estabilitat, on la majoria del patronat de la residència i el col·legi continuarà sent laic.

  Una institució històrica des del segle XIV

  La Beneficència és una institució històrica d’Ontinyent, que data del segle XIV, amb béns i propietats que han sigut donats de manera solidària al llarg dels segles per veïns i entitats de la ciutat, amb l’objectiu que es van destinar a obres socials en favor de les persones més vulnerables.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Pepe Serna revalidat com a president d’ATEVAL per a una nova etapa de creixement

  En un acte ple de representants del món polític, empresarial i acadèmic, Pepe Serna ha estat revalidat com a...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -