valencia turisme fitur

Creu Roja ofereix un curset de primers auxilis a l’alumnat de l’IES L’Estació

Val més evitar que curar. Sobretot quan sorgeix una situació on la integritat física d’una persona corre un greu perill. Aquesta és la idea principal que han assimilat els estudiants del mòdul de Formació i Orientació Laboral (FOL) després d’haver assistit a una xerrada teoricopràctica sobre primers auxilis bàsics. El taller, impartit per professionals de València, ha sensibilitzat així sobre la importància de conéixer les mesures terapèutiques urgents en cas d’accident o malaltia sobtada.
El curset, que ha tingut una durada de dues hores i trenta minuts, ha possibilitat a l’alumnat de diversos cicles formatius interioritzar aquelles mesures o actuacions necessàries que s’han d’aplicar davant de contratemps que afecten la salut d’algú. “Moltes vegades una acció senzilla salva una vida”, assegura Vanesa Capsí, cap del Departament de FOL i organitzadora del curset.
Antonio Casáñez Ventura, membre de la Creu Roja i ponent del taller, va explicar als assistents els principis generals d’actuació en un accident, recordant que el mètode conductual que cal aplicar en aquests casos és sempre el mètode PAS, lletres inicials de les paraules Protegir, Avisar i Socórrer, que són les tres funcions elementals que ha d’assumir qualsevol persona que actue en una eventualitat. Les hemorràgies, els ennuegaments, les cremades, els marejos, les intoxicacions o les fractures foren els altres continguts d’un curset biennal que, en un futur, aspira a organitzar-se tots els anys.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

El sistema de calefacció intel·ligent del CEIP La Solana també a l’IES Pou Car

L’Ajuntament aprova el projecte d’execució de les obres incloses al Pla Edificant per un import de 220.000 euros