Un centenar de xiquets i xiquetes ja gaudeixen de l’Escola d’Estiu Campus Ontinyent

0

Al voltant de 100 xiquets i xiquetes d’entre 3 i 12 anys participen des d’esta setmana a l’escola d’Estiu que organitza l’Ajuntament d’Ontinyent junt a la Fundació Campus Ontinyent i la Universitat de València (UV), i que estarà en marxa fins al proper 28 de juliol.

El regidor d’Educació, Óscar Borrell, que visitava ahir l’escola d’estiu, destacava la novetat de la confluència de diferents agents educatius per posar-la en marxa, tot afegint que tenir com a seu principal el nou aulari del Campus “ens permetrà comptar amb les pissarres digitals de les aules i els seu aire condicionat, dos factors positius per seguir avançant en la millora de l’oferta any rere any”. Borrell explica que a banda del Campus “algunes de les activitats tindran lloc en altres espais que ens ofereix el poble, com el poliesportiu, el parc del Llombo o el col•legi Lluís Vives entre altres”.

El programa conté activitats adaptades a les diferents edats al voltant de temàtiques diverses com ara solidaritat, ludoteca, esport, cuina, tallers, natura, dinàmiques de grup, autogestió, música, piscina, biblioteca, danses, jocs i excursions destinades a que els xiquets coneguen un poc més el seu poble. Visites a llocs emblemàtics com el campanar, el camp de futbol del Clariano o el refugi entre altres seran part del seu itinerari.

Els xiquets i xiquetes es troben repartits en 4 grups d’aproximadament 25 integrants cadascú. Cada un d’aquest grup compta amb dos monitors fixos a més de la col•laboració dels becaris de la dipu i de voluntaris. Borrell explica que en quant als monitors “la selecció es va fer entre els alumnes del campus d’Ontinyent i de la UV encara que també hi ha gent que no hi pertany” i afegia que “hi ha tres monitores que l’any passat ja estaven en les escoles d’estiu de la ciutat, el que permet comptar amb la experiència necessària per traure el millor”.

Les activitats pretenen seguir el programa formatiu que oferta la Nau dels xiquets de València, ja que és un programa de qualitat que per fi s’ha pogut implantar a Ontinyent. Entre aquestes activitats es volen seguir els objectius del mil•leni però perquè no siga sols treball d’aula es complementarà amb excursions, jocs i altres activitats dins de l’horari de 9 a 14 hores a més de l’oferta de menjador per a aquells pares que així ho hagen desitjat que tindrà de duració fins a les 15 hores en el col•legi Lluís Vives. Aquesta proposta es suma a les ofertes dels cursos de natació i de les escoles esportives d’estiu que es realitzaran durant tota la temporada.

Font: Ajuntament d’Ontinyent

Publicitat