12/06/2024 - 20:51
Més

  3,9 milions d’euros en inversions als centres educatius per a 2021

  Altres notícies

  L’Ajuntament d’Ontinyent executarà en 2021 inversions per valor de 3’9 milions d’euros als centres educatius dins el pla “Edificant”, que gestiona de forma integral el consistori amb fons de la Generalitat Valenciana. El regidor d’Educació, Oscar Borrell, posava de relleu “l’important pas endavant que va a suposar el proper any dins el treball per adaptar les infrastructures educatives de la ciutat al Segle XXI, amb l’execució d’inversions que van a suposar un abans i un després als nostres centres educatius”, assenyalava.

  Així, als pressupostos municipals de 2021 es contemplen 3’9 milions de fons autonòmivs per a les actuacions que executarà l’Ajuntament a l’IES l’Estació (2 milions) i els col·legis Bonavista (611.000€), Vicente Gironès (640.000€) i Martínez Valls (525.000€) i l’adequació dels terrenys en els que s’instal·laran els barracons provisionals (120.000€), a més de les millores que aniran executant-se amb els restants de les obres contemplades al Pla. Cal recordar que en 2020 dins d’aquest pla s’han dut a terme diverses millores com les efectuades al CEIP Lluis Vives, CEIP La Solana, IES Pou Clar o CEE Vall Blanca, “però podem dir que 2021 va a ser l’any de l’impuls definitiu al pla Edificant en Ontinyent”, manifestava el regidor.

  Óscar Borrell també posava de relleu l’aposta del Govern d’Ontinyent per impulsar els estudis universitaris a la ciutat, destinant en 2021 prop de 200.000 euros a tal efecte als pressupostos municipals. Borrell, explicava que “des de l’arribada de Jorge Rodríguez a l’Alcaldia, el treball per ser una ciutat educativa ha estat una constant, ja que els diners que es destinen a tal efecte són una inversió en el futur de les persones i d’Ontinyent i no una despesa”. Al marc d’esta línia, “l’aposta per ser una ciutat universitària ha estat una constant, s’han fet grans avanços tant en titulacions i oferta com en infrastructures, i ara el que fem es no descuidar eixe impuls i seguir treballant en esta línia”, manifestava.

  En concret, es destinen als pressupostos un total de 115.000 euros a potenciar els estudis de la Universitat de València a la ciutat a través la Fundació Universitària Campus Ontinyent, incloent l’ultima aportació prevista al conveni per a la implantació de la titulació d’infermeria. A més a més, es destinen 80.000 euros al recentment signat nou conveni amb la UNED, que va estar aprovat per unanimitat al plenari, i que tindrà una durada de 4 anys.

  Igualment, el regidor destavaba altres aspectes com el manteniment de les partides per a activitats educatives i els premis per estudis reglats d’ensenyaments artístics i musicals; l’augment del 40% en les partides de neteja i manteniment als centres educatius per la situació amb la COVID-19; o els 30.000 euros pressupostats per a les mantes gratuïtes de “Mantaescola” per a l’alumnat d’infantil i els convenis per subvencionar l’adquisició d’estes mantes entre la resta de l’alumnat a través de les AMPES.

  Oscar Borrell posava també com exemple de l’aposta del Govern d’Ontinyent per l’educació el manteniment del contracte del gabinet psicopedagògic municipal, “un servei que és de competència autonòmica, i que compta amb una aportació de 40.000 euros de la Generalitat Valenciana, però que per poder oferir adequadament a tots els centres complementem des de l’Ajuntament amb una partida de quadruplica amplament eixa aportació, i que arriba a 175.000 euros”, destacava.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Voluntariat en marxa a Ontinyent per protegir les serres del foc

  Ontinyent reforça la vigilància forestal amb la campanya "Ontinyent contra el foc" Ontinyent ha llançat la nova edició de "Ontinyent...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -