Ontinyent posa en marxa el programa “Jove Oportunitat” per formar joves de 16 a 21 anys

La regidoria de Joventut de l’Ajuntament d’Ontinyent inicia aquest mes de gener el projecte “Jove Oportunitat” (JOOP) de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ). Es tracta d’una iniciativa finançada pel Fons Social Europeu, es dirigeix a joves entre 16 i 21 anys que han abandonat la seua formació de manera prematura i que es troben sense ocupació, i que se suma a altres projectes de caire educatiu i formatiu com és El Rogle o els Itineraris Formatius.

L’activitat del Projecte JOOP es portarà a terme a la ciutat durant el primer semestre d’aquest any, durant el qual es realitzaran accions de “coaching motivacional” amb el fi de donar un gir als participants en la seua forma d’enfrontar-se a la realitat en la qual estan actualment. L’objectiu serà orientar-los i donar-los suport perquè prenguen decisions encaminades a un projecte vital i laboral.

La regidora de Joventut, Katty Ushiña, explicava que la iniciativa està plantejada com una intervenció “de xoc” que es durà a terme per pedagogs i monitors experts, per tal d’orientar i informar als joves de totes les alternatives possibles amb una metodologia acadèmica completament diferent de la que estan acostumats. Ushiña destacava com és de positiva una proposta “per aquells que pel motiu que siga van deixar els seus estudis o que només tenen el títol d’ESO i que ara poden tindré amb el Projecte JOOP una oportunitat d’encetar un nou camí al mercat laboral”.

Les sessions constaran de dinàmiques grupals, tallers, activitats i excursions, entre les quals s’inclouen estades en albergs juvenils i visites a diferents empreses per conéixer els sectors més importants i les possibles eixides laborals. A més, rebran xerrades de professionals de diversos àmbits que els orientaran en les seues possibilitats d’actuació per millorar la seua realitat i ocupabilitat. En finalitzar el programa, els i les “joopers” rebran un certificat d’assistència expedit per l’IVAJ, i realitzaran dues jornades de retrobament per avaluar la seua evolució i realitat.

Per poder entrar en el procés de selecció, els interessats deuran fer-se amb una instància de participació en l’oficina de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Ontinyent i complimentar-la abans del 19 de gener. Una vegada replegades totes les peticions, s’abordarà una segona fase d’elecció mitjançant entrevistes.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Calabuig i Alberola (Compromís), únics regidors que fan efectiva la renúncia a les retribucions d’abril

Aquest dilluns, el regidor Nico Calabuig i la regidora Paloma Alberola han fet efectiva la …