Ontinyent, la 5ª localitat amb menor deute públic per càpita

0

Ontinyent presenta el menor deute públic per habitant a les capitals de les comarques centrals. Segons les últimes dades que acaba d’actualitzar el Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques, el “deute viu” (obligacions municipals amb els bancs) s’ha reduït per quart any consecutiu des de 2011 tant en xifres globals com en deute mitjà per càpita, 383 euros. Aquesta xifra suposa un millor dada que la que obtenen Alcoi (l’Alcoià-El Comtat, 413), la Vila Joiosa (Marina Baixa, 447), Xàtiva (La Costera, 530), Enguera (la Canal, 645 euros), Dènia (La Marina Alta, 706), i Gandia (la Safor, 3312).

Les bones dades del deute a Ontinyent la situen a més com la 5a localitat amb menys deute públic per càpita d’entre les 20 amb més població de tota la Comunitat Valenciana, només superada per Elda, Sant Vicent del Raspeig, Alzira i Alacant. Els 383 euros de deute per habitant també suposen una xifra notablement inferior a la mitjana de la província de València (670 euros), la Comunitat Valenciana (561 euros) i la mitjana del conjunt d’Espanya (625 euros).

La bona situació financera assolida després d’haver reduït el deute en més de 7 milions d’euros des de 2011 permetrà ara al Govern d’Ontinyent afrontar amb comoditat el préstec que l’últim ple municipal aprovava realitzar per comprar els terrenys del nou Hospital. Aquest préstec, per import de 1’85 milions d’euros, es compensarà a més en gran mesura gràcies a l’ingrés de més d’1 milió d’euros procedents del pagament per part de la Conselleria de la llicència d’obres del centre sanitari.