Ontinyent invertirá prop de 900.000 euros en infrastructures socioculturals

0

El Govern d’Ontinyent augmenta un 25% la despesa directa en cultura al projecte de pressupost per a 2018 (de 354.250 a 445.250 euros), uns comptes municipals que a més contemplen una inversió de més de 900.000 euros en infrastructures socioculturals.

Estos són alguns dels aspectes que la regidora coordinadora de Política per a les Persones, Sayo Gandia, i el regidor d’Hisenda, Joan Sanchis, destacaven d’una proposta pressupostària que tots dos coincidien en destacar que “posa l’accent en les persones, i ratifica un any més que la política social i cultural és un dels pilars bàsics de l’acció del Govern que lidera Jorge Rodríguez”, apuntaven.

Així, el projecte de pressupost torna a destinar més d’un milió d’euros a ajudes, programes i plans d’inserció social, una xifra que ja es va assolir al pressupost de 2017, en augmentar-se un 22% respecte a l’any anterior (passant de 881.350 a 1.077.750 euros). A més a més s’aconsegueix un nou augment de les aportacions de la Generalitat en subvencions per als serveis socials, que en 2018 s’incrementaran en un 15%, per arribar pràcticament als 2 milions d’euros. Unes aportacions que Joan Sanchis destacava que “ens permetran destinar més recursos i personal a atendre a les persones que més ho necessiten”, manifestava.

De les despeses, el regidor d’Hisenda posava de relleu els 900.000 euros previstos per a inversions municipals en infrastructures socioculturals, destacant la reforma de la Casa de Cultura (300.000); la creació de nous espais socials (150.000) o la rehabilitació de 2 vivendes amb fins socials i 1 per a estudiants (150.000); però també l’adequació de la Sala de Lectura de Sant Rafael; la renovació del mobiliari i la dotació de material per a biblioteques; o una aportació municipal per a l’inici del projecte del Museu Tèxtil a l’antiga fàbrica de Revert. El projecte de pressupost manté a més a més l’increment del 25% que es va fer en 2016 de les subvencions a associacions i entitats culturals.

Sayo Gandia destacava que les quantitats repassades pel regidor d’hisenda per al manteniment dels diferents programes i ajudes que s’ofereixen des de l’àrea de benestar social “permeten comptar amb iniciatives tan importants com ara la renda de ciutadania, les rendes de suport social, les ajudes extraordinàries de primera necessitat, programes educatius d’estiu conjuntament amb un servei nutricional per a xiquets i xiquetes sense recursos, i altres com els espais familiars, atenció a famílies, centre de menors, dependència, servei a domicili, etc”.

La regidora incidia en que el serveis socials municipals “no són un lloc on només repartir prestacions econòmiques, sinó que es fa un treball per potenciar la integració de persones en risc d’exclusió”. En aquest sentit posava com exemple els nous itineraris d’inserció laboral, “on en els primers mesos de prova que ja hem tingut enguany 4 persones que estaven rebent renda garantida han aconseguit un lloc de treball”, apuntava.

Gandia afegia què el govern també es sensible amb les nostres persones més majors, no sols amb programes com “Menjar a casa” per a que tinguen una alimentació saludable, sinó també ampliant les activitats als centres de majors i sumant programes com Majors Actius. Igualment es mantenen les subvencions  associacions sociosanitàries i les contemplades als convenis amb AFAO, ADIEM i Creu Roja. La regidora concloïa que el projecte de pressupostos per a 2018 “dóna continuïtat a un treball que té a les persones com epicentre, estem treballant per millorar la vida de les persones i això està veient-se i reflectint-se al carrer”, manifestava.

Font: Ajuntament d’Ontinyent