11/12/2023 - 9:55
Més

  Ontinyent estalvia 242.000 euros en renegociar el contracte de la seu de la policia local

  Altres notícies

  L’Ajuntament aprofita l’espai per a reubicar serveis com el Punt d’Encontre Familiar o part del magatzem d’obres

  Més de 240.000 euros, l’equivalent a més de 40 milions de les antigues pessetes, és l’estalvi que ha aconseguit el Govern d’Ontinyent en el preu final de l’opció a compra de l’immoble on s’ubica la prefectura de la Policia Local. El plenari municipal aprovava ahir amb els vots favorables de PSOE, COMPROMÍS i PP i l’abstenció d’EUPV una modificació del contracte d’arrendament d’aquest edifici, contracte que es va signar en 2008 per part de l’anterior govern municipal i que haguera suposat un cost total de 998.710 euros per a les arques municipals en el cas d’exercir a l’any 2014 l’opció a compra de l’immoble, quantitat que ara queda reduïda a 755.984.

  L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez exposava que “hem treballat per estalviar al màxim, fins aconseguir aquest important estalvi de més de 240.000 euros si  s’exerceix la opció de compra. La negociació ha sigut molt complexa, però finalment ha resultat satisfactòria per a les dues parts”, manifestava l’alcalde, qui explicava que a més l’Ajuntament pagarà ara en les dues anualitats restants un lloguer de 5.000 euros anuals, front als 39.000 que es contemplaven a l’anterior contracte. L’alcalde destacava el treball realitzat per dur avant estes negociacions durant estos mesos. Rodríguez va recordar que la situació econòmica era igual de dolenta fa un any “i al PP no se li va ocórrer buscar la manera de reduir el cost del contracte, com si que ho hem fet als pocs mesos d’entrar al govern”.

  Des del Govern d’Ontinyent s’explicava que no eren favorables a mantenir la prefectura en l’edifici actual, però per “responsabilitat” s’ha tingut que mantenir el contracte. Açò es deu a què, en cas d’haver-se’n eixit ara del contracte, s’hauria tingut que pagar 180.000 euros en concepte dels dos anys de lloguer restants més la indemnització, s’hauria perdut els 100.000 euros que s’ha invertit en equipament, i a més a més s’hauria d’haver buscat un altre local que llogar, i equipar-lo.

  El regidor d’Hisenda, Josep Francés, manifestava en aquest sentit que “hauria estat preferible que la prefectura haguera estat en altre lloc, però hem d’administrar bé els diners de la ciutadania i pensem que hem arribat a la millor conclusió”, apuntava. Francés explicava també que en s’aprofitarà la instal·lació per a altres usos dins del pla de reutilització d’espais i estalvi en lloguers: d’aquesta manera, part del magatzem d’obres s’ubicarà a l’edifici, com també el Punt d’Encontre Familiar. Cal dir que FAVIDE, la fundació que gestiona el centre, havia demanar una millora de la seguretat del servei, raó per la qual ha estat ben acollida la mesura. “Volem traure-li a aquest lloc la màxima rendibilitat”, afirmava el regidor.

  Per altra banda, Jorge Rodríguez incidia també al plenari en la voluntat del Govern d’Ontinyent “que la Policia Local mantinga obert el seu retén a la Plaça Major, i que caminem cap a tenir retens policials als barris de Sant Josep i Sant Rafel, perquè eren part dels nostres compromisos i perquè pensem que és el millor per al poble”, concloïa l’alcalde d’Ontinyent.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  El festival de circ i teatre al carrer d’Ontinyent arribarà amb dotze espectacles a tots els barris

  La regidora Àngels Muñoz presenta una edició que començarà el proper divendres 15 de desembre a la Plaça de la Concepció coincidint amb l’obertura del Mercat de Nadal
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -