L’Ajuntament d’Ontinyent destinarà 757.800 euros en 2022 a accions directes de foment de la promoció econòmica, l’ocupació i l’empleabilitat. Així ho explicava aquest dijous en roda de premsa el regidor de Promoció Econòmica, Pablo Úbeda, qui destacava que que esta xifra “ve a consolidar i ratificar l’aposta del Govern d’Ontinyent per la seua gent, la seua industria i tots els seus sectors productius perquè hem demostrat que aquesta aposta genera ocupació i riquesa”.
El regidor explicava que en concret, a les dades de l’atur de novembre 2021 s’han recuperat les xifres prèvies a la pandèmia: En novembre 2021 hi havia 2.784 persones aturades front a les 2.990 de març de 2020, gràcies en bona part a les bones xifres de la indústria, sector que ha comptat amb el recolzament des del minut zero del Govern d’Ontinyent. “Una aposta que sembla que va a emular la Generalitat Valenciana amb la Mesa del Textil. Sembla que s’han adonat de la qualitat del producte tèxtil local, i pareix ser que deixaran de portar avions de Xina, cosa que celebrem, perquè l’aposta per la indústria crea ocupació i riquesa al territori”, assenyalava Úbeda.
Dins les previsions pressupostàries per a 2022, el regidor al·ludia a partides com els 80.000 euros per ajudes/subvencions de Promoció Econòmica que es concediran per concurrència competitiva, “el que ens permetrà seleccionar els millors projectes per impulsar la qualitat i la promoció econòmica local”. Així mateix, es destinaran 160.000 euros a accions de dinamització local “per continuar projectant la nostra ciutat com a ciutat comercial i industrial”, així com 60.000 euros per ajudar a la internacionalització de les nostres empreses, entre d’altres.
9’3 milions d’euros d’impacte de “Tornem Junts” en l’economia local
Durant la roda de premsa el regidor posava en valor les accions del pla “Pla “Tornem Junts” 2020-2021 posat en marxa en abril 2020 per fer front als efectes de la Covid-19, del que explicava que ja acumula un impacte superior als 9’3 milions d’euros en l’economia local en les 8 línies d’ accions que és van impulsar. Entre elles, es troben les 3 edicions dels xecs consum “Tornem Junts” amb 570 establiments participants i la venda de més de 20.000 xecs, amb una aportació municipal acumulada de 730.000 euros; el sector de la construcció i afins han comptat amb un programa d’obres i Serveis amb un 1 milió d’euros d’inversió en 41 obres públiques; i les pimes, micropimes i indústria també s’han beneficiat d’ajudes per valor de 820.000 euros que inclouen les 3 convocatòries del “Pla Resistir” gestionades per l’Ajuntament.
El regidor explicava que juntament amb aquestes ajudes, “hem continuat apostant per la internacionalització, donant suport a la participació d’empreses en fires i missions comercials i elaboració de catàlegs”, i incidint en l’aposta per la industria que ha suposat l’impuls al Clúster Tèxtil Sanitari: “Un conveni signat amb ATEVAL valorat en 300.000 euros i que ja reuneix a 60 empreses, una de les mesures de les quals més orgullosos ens sentim. El Clúster ha suposat una nova oportunitat de negoci per a moltes empreses, que així ho van deixar palès durant la visita que vam fer a la Fira Mèdica de Düsseldorf el passat mes de novembre”, recordava.