Nadal a Albaida es viu de manera intensa i cada any implica a moltes associacions i col·lectius per a ajudar als Reis Mags a portar els preuats regals a totes les cases de la localitat. D’aquesta manera la maquinària ja s’ha posat en marxa amb la col·locació de la Bústia Reial a la Covalta, on Campaners d’Albaida i els patges dels Reis arreplegaran fins al diumenge 19 de desembre dels desitjos de les xiquetes i xiquets més intrèpids, això sí, cal posar l’adreça perquè els Reis puguen respondre-les. Campaners d’Albaida una vegada més demostra la seua implicació social amb la ciutat i com han sabut mantenir la tradició del Toc Manual de Campanes a l’hora que han actualitzat i creat de noves durant aquests huit segles de feina continuada que ha reconegut el títol de Capital Valenciana d’aquesta disciplina per a Albaida.

A més, des de Campaners d’Albaida recorden que aquelles famílies que vulguen viure el Toc de la Il·lusió el diarts 4 de gener a les 20.00 h des del Campanar per a rebre als Reis d’Orient a la Covalta ho podran fer sempre que s’apunten per a fer-ho, per motius de la COVID-19. Per a inscriure’s han d’acudir el 20 i 21 de desembre de 19.00 h a 20.30 h a l’Escola de Formació al Palau dels Milà i Aragó.

Per a l’alcalde d’Albaida, Josep Albert, “cada any vivim dies màgics gràcies a la implicació de gran part de la ciutadania, on la il·lusió es contagia per ajudar a Ses Majestats d’Orient a aconseguir el seu objectiu” i enguany “ens cal un plus d’aquesta màgia per aconseguir passar unes festes amb unió i felicitat, per això demane que gaudim de les tradicions, però amb trellat i respecte a les normes bàsiques com la mascareta i guardar les distàncies en tots els actes públics, perquè quan acaben no ens falte ningú més”.

Per altra banda, la Comissió de Festes 2022 informa que els Patges Reials de SS.MM, els Reis Mags, arriben a Albaida el diumenge 19 per a recollir les cartes de les xiquetes i xiquets de la ciutat. L’acte de la recollida de cartes començarà a les 17.00 h. Abans es tindrà lloc una desfilada des de l’Institut Vell fins a la Plaça Major, on es farà l’entrega de les cartes als patges reials.

Des de la Comissió de Festes i els Patges Reials han volgut pensar també en aquelles criatures que estan en confinament per culpa de la pandèmia i per això han disposat un correu electrònic reial on poder fer arribar les peticions d’aquestes xiquetes i xiquets, bustiareialalbaida@gmail.com. Serà necessari posar el nom i cognoms i l’adreça completa per a rebre resposta, perquè totes les cartes enviades des d’Albaida obtenen resposta cada any per part dels Reis Mags.

La regidora de Festes, Pepita Vidal, ha volgut concloure amb “l’agraïment de l’ajuntament a totes les associacions i col·lectius que cada any s’impliquen per fer d’aquestes dates uns dies màgics on recuperar les piles de la il·lusió i mantindre unes tradicions tan boniques com la recollida de les Cartes i la posterior resposta”.