Imatge d'arxiu Mercat Municipal d'Ontinyent

Ontinyent crida a la població per potenciar les compres en el xicotet comerç

L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i el agents socioeconòmics d’Ontinyent han fet hui una crida a la ciutadania per tal que faça les seues compres en el xicotet comerç, especialment durant el decret d’alarma. En una videoconferència de l’Alcalde amb els representants de les patronals i de les centrals sindicals de la ciutat, s’ha posat de manifest la greu situació en què es troba el comerç local per la paralització de l’activitat econòmica derivada de la pandèmia: “la situació és molt greu però la població d’Ontinyent s´ha de conscienciar que amb les seues compres por salvar el comerç local”, han insistit els representants de les patronals i els sindicats.

En la videoconferència han participat també el regidor de Promoció Econòmic, Pablo Úbeda, a més de Rafa Lurbe (Ateval), Javier Cabedo (Coeval), Jordi Martínez (Ahval), Elu Mancebo (Constructors), Amparo Boscà (Comerç Inn), Marisa Bernabéu (Soc), Jordi Vidal i José Campos (Comerciants de Sant Rafael), Raül Roselló (UGT) i Manuela Pascual (CCOO). La dinamització de l’economia durant i després de la crisi i l’ajornament i fraccionament dels tributs locals han estat les dues principals preocupacions que han centrat la reunió telemàtica.

Pel que fa als impostos i taxes municipals, l’Alcalde ha avançat que s’està estudiant l’ajornament o ampliació dels terminis de pagament, així com el seu fraccionament per facilitar la seua liquidació per part de particulars i empreses. L’Alcalde ha recalcat que tot i que és imprescindible que l’Ajuntament seguisca tenint recursos per atendre a tots els sectors de la població, “anem a tirar mà de totes les ferramentes al nostre abast per tal de no deixar ningú en el camí”, ha insistit Jorge Rodríguez durant la videoconferència.

Una les mesures acordades i que es posarà en marxa de manera immediata, es troba una campanya per a incrementar la confiança de la població i les compres en el comerç de proximitat: “el veïnat s’ha de conscienciar de la necessitat de comprar en el comerç d’Ontinyent”, s’ha insistit. Així mateix es prepara una campanya per promoure el consum local entre la població quan acabe la crisi: “hem de ser capaços de preparar-nos per a quan tot açò només siga un malson”. Dins d’esta campanya s’està avaluant la possibilitat d’implantar bons de consum que promoguen les compres en el comerç local.

Al mateix temps, l’Alcalde ha insistit que l’Ajuntament està prioritzant el pagament a autònoms i xicotetes empreses proveïdores, i ha avançat que es treballa en el disseny d’un pla d’ajudes a autònoms i empreses afectades per la crisi del covid-19.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

129 aspirants opten a 7 places de Policia Local

Un total de 129 aspirants realitzaven esta setmana proves psicotècniques per optar a 7 places …