IniciDestacatOntinyent crea una "Oficina de l'emprenedor" amb servei d'assesorament i mentoring

Ontinyent crea una “Oficina de l’emprenedor” amb servei d’assesorament i mentoring

Ontinyent ha obert hui les portes de “l’Oficina de l’Emprenedor” un nou espai habilitat a l’edifici CREC on, a mode de “finestreta única”, es poden realitzar tots els tràmits necessaris per obrir un negoci a la ciutat.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i el regidor coordinador de Política Econòmica, Pablo Úbeda, han visitat estes instal·lacions habilitades en un espai fins ara en desús ubicat a l’edifici CREC, junt a l’accés a les oficines del PROP, que ha estat reformat amb una subvenció de 47.000 euros atorgada per la Diputació de València a través del Pla d’Inversions Financerament Sostenibles.

Jorge Rodríguez explicava que aquesta Oficina d’Emprenedorisme i Dinamització Empresarial i Comercial, inclosa en els objectius del III Pla de Reactivació Econòmica de la ciutat impulsat pel Govern d’Ontinyent amb el suport del Consell Econòmic i Social, respon a la idea “d’establir un espai únic que aglutine serveis i facilite l’accés i els tràmits per part dels usuaris, evitant que tinguen que anar de departament en departament per accedir a la informació que necessiten de llicències, subvencions, etc”.

Aquest espai, inclòs en les propostes programàtiques del Govern d’Ontinyent, no sols ajudarà a afrontar estes demandes sinó que comptarà també amb el nou servei d’assessorament i “mentoring” acordat amb COEVAL, Comerç IN i ATEVAL, una nova experiència pilot de cooperació públic-privada per la qual un empresari amb experiència aportarà a l’emprenedor un “banc” d’experiències i bones pràctiques per a guiar-lo durant els primers mesos de vida de l’empresa. Així mateix, les patronals empresarials recolzaran la dinamització del Banc de Naus Industrials i locals comercials.

Pablo Úbeda destacava en aquest sentit “la importància de comptar amb l’experiència dels empresaris per recolzar-nos en aquest nou projecte i seguir obrint vies de col·laboració públic-privada per afavorir a la ciutadania, perquè com sempre diem, treballant junts podrem obtenir millors resultats en l’objectiu comú de potenciar Ontinyent i la seua economia”, manifestava.

El regidor coordinador de Política Econòmica explicava que el treball d’esta nova Oficina de l’Emprenedor es coordinarà amb el de l’oficina de Promoció Econòmica, una cooperació palesa en aspectes com l’agenda formativa que s’elaborarà per posar a l’abast dels emprendors i empreses diferents tallers d’emprenedorisme o “coaching”, entre d’altres.

Úbeda incidia en què “començar a emprendre no és fàcil, i per això no volem que cap projecte que vinga de nou, vullga créixer o pretenga ampliar-se es quede sense el recolzament i acompanyament que puga oferir-li l’Ajuntament. Volem acompanyar en tot el seu camí als emprenedors, ajudant-los i informant-los de les ajudes i subvencions a les que poden accedir, també les europees”, destacava.

Tant l’alcalde com el regidor coincidien en destacar la nova oficina com “un pas mes en l’aposta clara per la promoció econòmica de la ciutat, que és un dels pilars bàsics de l’acció del Govern d’Ontinyent, i que sempre ha volgut fer-se de la mà dels agents socioeconomics de la ciutat”.

L’obertura de l’Oficina de l’Emprenedor suposa un nou objectiu complit dels que es marcaren al recentment aprovat III Pla de Reactivació Econòmica, del qual s’han fet realitat també altres aspectes com les bonificacions de l’IBI a les empreses generadores de llocs de treball indefinits; les ajudes a empreses per a l’elaboració de catàlegs i la participació en fires nacionals i internacionals, o la posada en marxa d’un nou Pla d’Ocupació Municipal que genera 20 llocs de treball directes.

Redacció TVDO
Redacció TVDOhttp://www.tvdigitalontinyent.com
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Periodic d'Ontinyent i la Vall d'Albaida Digital
Articles relacionats
Continue to the category
- Advertisment -

Popular