16/06/2024 - 16:28
Més

  Ontinyent crea ajudes i inversions per dinamitzar l’economia després del covid-19

  Altres notícies

  El Govern d’Ontinyent ha consensuat amb els agents socioeconòmics de la ciutat un paquet de mesures d’impuls de l’economia local que s’aplicarà tant punt acabe el decret d’alarma. El Pla Tornem Junts contempla 6 línies d’actuació que mobilitzaran prop de 8 milions milions d’euros entre ajudes directes, indirectes i inversions productives. L’objectiu d’estes mesures és “recuperar quan abans” l’activitat econòmica de la ciutat i “evitar” el tancament de negocis: “tot i que ara la nostra prioritat és la salut de les persones i vèncer el coronavirus, també hem de començar a planificar l’endemà de la pandèmia”, ha explicat este matí l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, en una roda de premsa telemàtica on ha detallat el Pla Tornem Junts.

  Amb aquest programa econòmic es pretén “promoure i incentivar el consum en el comerç, l’hostaleria i els serveis locals, a més d’ajudar els autònoms en la despesa corrent i la contractació o el manteniment de personal”, ha destacat l’Alcalde d’Ontinyent. Igualment, aquest pla contempla l’execució per part de l’ajuntament d’una trentena d’obres menors que s’adjudicaran directament a xicotetes empreses de construcció i de sectors afins amb domicili fiscal a Ontinyent: “no n’hi ha altra manera d’ajudar als nostres sectors econòmics que consumir i invertir en ells”, ha recordat Jorge Rodríguez, qui ha estat acompanyat per Pablo Úbeda, regidor de Promoció Econòmica: «Ens enfrontem a dues situacions, una crisi sanitària que requereix del nostre confinament i de la comprensió de tots i totes, i posteriorment arribarà una crisi econòmica que probablement no tinga precedents en la història. Volem tornar junts, i per a això volem anar mes enllà de les competències d’un ajuntament. Però ho podem fer amb esta potència perquè hem fet els deures i tenim uns comptes sanejats que ens permeten fer estos esforços suplementaris en temps de tanta incertesa», ha exposat Jorge Rodríguez, qui ha recordat a preguntes dels periodistes que es tracta de mesures “subsidiàries i compatibles amb aquelles que esperem que aproven les administracions superiors, que són realment les que tenen les competències”.

  L’aportació de l’ajuntament a la campanya per a incentivar el consum en el comerç, l’hostaleria i els serveis de la ciutat serà de 500.000 euros i està previst que arranque el dia 1 de juny i acabe el 31 de novembre. Consistirà en el repartiment de «bons de compra» canviables en els diferents establiments de la ciutat que s’adherisquen a la campanya. Es podran canviar en el comerç detallista, l’hostaleria, serveis, gimnasos, perruqueries, clíniques, etc. L’ajuntament subvencionarà el 50% dels bons a través de les diferents associacions locals, la qual cosa suposarà una injecció directa d’un milió d’euros en sis mesos en els negocis esmentats.

  A més, es contempla una línia de subvenció destinada a aquells autònoms i xicotetes empreses que s’hagen vist afectades pel Decret d’Alarma. Les despeses subvencionables per l’Ajuntament seran compatibles amb les de l’Estat i la Generalitat Valenciana, i afrontaran despeses que estes administracions no cobrisquen. “Entraran en vigor, lògicament, amb posterioritat a les que publiquen la Generalitat i l’Estat”, ha remarcat Jorge Rodríguez. Igualment, es contemplen ajudes a la contractació o la possible conversió de contractes temporals en indefinits a temps complet.

  En el cas de la construcció i dels sectors afins, el programa contempla una inversió de 900.000 euros en 38 actuacions de menys de 48.000 euros (iva inclòs). L’ajuntament adjudicarà obres i serveis de manera directa a empreses de construcció o d’activitats vinculades, com ara electricistes, fusters, llanterners o empreses de subministraments radicades a Ontinyent. A més s’incrementa la partida d’assistències tècniques per afavorir la contractació d’arquitectes, enginyeres o arquitectes tècnics locals.

  Al mateix temps, es continuarà amb la gestió dels projectes que estan subvencionats per altres administracions o que es podran iniciar al llarg del present any. És a dir, es mantenen les partides econòmiques dels projectes parcialment subvencionats per l’IVACE (millora polígons, sistema públic de bicicletes i reurbanització c/Pintor Segrelles). També es dóna continuïtat al projecte subvencionat a través del 1,5% Cultural, per recuperar la muralla nord de la Vila o al subvencionat per la UE a través dels fons FEDER-EDUSI per la millora energètica del pavelló antic del Poliesportiu. Així mateix, es manté la partida dels projectes del SOM 2020-2021 de la Diputació, com ara el Pont Vell o l’adequació de la planta baixa a Sant Rafel per AFAO.

  El programa EDIFICANT de la Generalitat Valenciana es manté íntegrament, i es mantenen partides per aquells projectes que pensem que poden iniciar-se encara este any, com la reurbanització del carrer Pare Fullana, el dipòsit de Tarongers i els carrils ciclopeatonals. El desenvolupament de tots estos projectes suposarà una injecció d’altres 4 milions d’euros en l’economia local.

  Per últim, l’Ajuntament d’Ontinyent ha concertat una pòlissa de crèdit en 2 milions d’euros amb Caixa Ontinyent a 0% d’interès per abonar les factures pendents i posar-se al dia amb els proveïdors municipals i, al mateix temps, ajornar dos mesos el pagament dels tributs municipals. Pel que fa al nou calendari fiscal consensuat amb els agents socio-econòmics de la ciutat, el pagament voluntari de l’Impost de Vehicles de Tracció Mecànica s’amplia fins l’1 de juliol i el cobrament dels rebuts domiciliats començarà l’1 de juny. En quant a l’IB, pagament voluntari s’iniciarà l’1 de juny fins l’1 d’agost i els rebuts domiciliats no es passaran al cobrament fins l’1 de juliol.

  Jorge Rodríguez ha agraït el treball de la regidora d’Hisenda, Natalia Enguix, i als departaments de Despeses i de Tresoreria per haver estat capaços de tramitar el pagament de 480.000 euros en factures d’autònoms i xicotetes empreses en a penes dues setmanes, i ha afegit que “anem a continuar fent tots els esforços possibles perquè ningú es quede al camí”, ha conclòs.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Voluntariat en marxa a Ontinyent per protegir les serres del foc

  Ontinyent reforça la vigilància forestal amb la campanya "Ontinyent contra el foc" Ontinyent ha llançat la nova edició de "Ontinyent...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -