Ontinyent agilitzarà el pagament de les ajudes a autònoms

0

Tot i que la revisió de les Ordenances Fiscals per a 2020 centraran gran part del contingut del ple municipal d’aquest dijous a Ontinyent, seran vàries les qüestions d’interés que s’abordaran vinculades a l’impuls a l’economia local. Una d’elles és la modificació dels criteris reguladors de les bases de les ajudes a establiments, autònoms, micropimes i pimes afectades per l’estat d’alarma per la Covid-19.

El regidor de Promoció Econòmica, Pablo Úbeda, explicava que amb aquesta modificació es podrà agilitzar el pagament a 189 dels 298 expedients de sol·licitud que s’han obert per accedir a aquestes ajudes, de manera que es podrà avançar el pagament de més de 100.000 euros en subvencions sense haver d’esperar a tenir-les totes resoltes, que és com s’aprovaren les bases. Estes ajudes formen part del Pla de Dinamització Econòmica “Tornem Junts”, amb el qual el Govern d’Ontinyent “vol estar al costat dels diferents sectors i contribuir a la recuperació de l’activitat econòmica i evitar el tancament de negocis”.

Úbeda assenyalava que amb el mateix objectiu es van posar en marxa altres accions com la creació dels xecs consum “Tornem Junts”, dels quals aprofitava per recordar que les persones que els van adquirir a les dues primeres tandes disposen fins al 15 de novembre per canviar-los als establiments adherits. En concret, s’han canviat ja 11.529 xecs per valor de 795.970 euros, i queden per canviar 2.763 per valor de 137.970 euros. Com s’avançava fa uns dies, de cara a la campanya de Nadal es posarà a la venda una tercera tanda de xecs de la qual es donaran detalls d’ací a poc temps.

72 Noves bonificacions del 95% de l’impost de construcció.

Per altra banda, el ple d’este mes aprovarà també la concessió de 72 noves bonificacions del 95% a l’impost de construccions, instal·lacions i obres (ICIO) que compleixen amb les bases d’estes ajudes atorgades per l’Ajuntament. Afegides a les 199 registrades als dos primers trimestres s’arriba al que portem d’any a 271 d’estes ajudes atorgades, una xifra que la regidora d’Hisenda, Natàlia Enguix, explicava que “demostra que tot i la situació que estem vivint amb la COVID-19 són moltes les persones que continuen executant obres i aprofitant les bonificacions i ajudes que atorguem des de l’Ajuntament per generar activitat econòmica”, manifestava.

Una altra qüestió de caràcter econòmic que s’abordarà al ple d’esta setmana és la suspensió parcial del contracte de concessió del servei de la piscina coberta (oberta des del 22 de juny amb limitacions d’aforament) de manera que l’empresa concessionària tindrà dret al reequilibri econòmic financer de la part del contracte que no pot ser executada per les limitacions d’aforament.

Igualment, el ple abordarà el desistiment de la petició d’indemnització presentada per l’empresa adjudicatària de la “zona blava”, perquè suposaria que l’empresa obtindria beneficis tot i la situació de pandèmia. En tots dos casos s’oferiran alternatives a les empreses per tal que eviten pèrdues degudes a la situació viscuda.