12/06/2024 - 19:57
Més

  Ontinyent reduix la burocràcia per accecelrar el cobrament de les ajudes del “Pla Resistir”

  Altres notícies

  L’Ajuntament d’Ontinyent va a reduir al mínim la burocràcia necessària per al cobrament les ajudes del “Pla Resistir” per part de les persones i empreses beneficiàries a la ciutat. L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, compareixia en roda de premsa acompanyat pel regidor de Promoció Econòmica, Pablo Úbeda, per explicar com va a articular-se a la ciutat l’aplicació del pla, dotat amb 806.000 euros i cofinançat per la Generalitat Valenciana, la Diputació de València i el propi Ajuntament (que aporta 121.000 euros), i que se sumen a totes les ajudes que ja ha posat en marxa el Govern d’Ontinyent amb el pla “Tornem Junts”.

  Jorge Rodríguez destacava el treball fet pels departaments d’Hisenda i Promoció Econòmica per adaptar alguns aspectes de l’aplicació del Pla, en unes bases que seran aprovades en un plenari extraordinari i urgent aquest dijous. “Estem parlant de sectors que s’estan veient molt afectats, com l’hosteleria, els gimnasos o les arts escèniques, i el que hem fet es tractar que els diners els arriben el més ràpidament possible i, dins les limitacions que determina el decret de la Generalitat, a les màximes persones possibles”, assenyalava.

  Així, podran ser beneficiaris d’estes ajudes(de fins a 2.000 euros per beneficiari, amb 200 euros addicionals per cada persona treballadora d’alta) no sols les persones autònomes i micropimes de fins a 10 treballadors, sinó també les comunitats de bens amb domicili fiscal a Ontinyent. Donades les circumstàncies, s’eximeix a la persona sol·licitant d’estar al corrent de les obligacions tributàries i de la Seguretat Social, i tenir deutes amb l’Ajuntament no suposarà la denegació de l’ajuda, sinó que es procedirà a compensar el deute existent amb la part corresponent de la subvenció.

  Caldrà haver justificat altres subvencions obteses amb anterioritat per l’Ajuntament, però esta comprovació la farà l’administració d’ofici. Sols s’hauran de justificar despeses corrents, i com a tals, inclouen esta vegada les cotitzacions de les persones treballadores a la Seguretat Social, la quota d’autònoms, així com adquisició de productes de proveïdors, pagament d’IBI o Impost de Vehicles, entre d’altres.

  El termini per a la presentació de sol·licituds serà de 20 dies naturals des de la publicació de l’anunci de la convocatòria en el Butlletí Oficial de la Província, i les ajudes s’atorgaran per ordre de presentació de la sol·licitud amb la documentació completa, raó per la qual tant l’Alcalde com el Regidor instaven a les persones interessades a anar avançant en la preparació d’aquesta. Per tal d’avançar al màxim en el cobrament de les ajudes, es faran resolucions parcials a mesura que vaja comprovant-se la documentació, sense haver d’esperar a què acabe tot el procés.

  Pablo Úbeda puntualitzava que les persones autònomes i microempreses beneficiàries hauran de prestar una de les activitats incloses al llistat del Cens d’Activitats Econòmiques de l’Agència Tributària (CNAE) determinades per la Generalitat al seu Decret Llei, “tot i que els criteris que s’aprovaran al ple d’aquest dijous ja preveuen que si queden remanent dels 806.000 euros, podrem destinar-los a altres sectors diferents als actuals”, assenyalava.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Voluntariat en marxa a Ontinyent per protegir les serres del foc

  Ontinyent reforça la vigilància forestal amb la campanya "Ontinyent contra el foc" Ontinyent ha llançat la nova edició de "Ontinyent...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -