28/03/2024 - 19:45
Més

    Compromís per Ontinyent proposa ampliar ‘Queda’t a Casa’ comptant amb més grups i amb colles de música tradicional

    Altres notícies

    Aquest dimarts, el grup municipal Compromís per Ontinyent ha registrat un prec dirigit al govern municipal en el qual proposa l’ampliació de les actuacions musicals incloses en el programa ‘Queda’t a Casa’ de l’Ajuntament d’Ontinyent, en el seu vessant cultural. La proposta presentada pel portaveu Nico Calabuig planteja la incorporació de més grups musicals i solistes, així com la inclusió de les colles de dolçaines i tabals i música tradicional de la ciutat, amb l’objectiu de donar suport a més gèneres musicals dins la cultura d’Ontinyent, i aprofitant la previsible ampliació de les mesures de contenció del virus actuals.

    En paraules del regidor i portaveu, Nico Calabuig “ens trobem davant una més que probable ampliació de les mesures de restricció per frenar la incidència de la COVID-19. Per aquest motiu, seria bon moment per a continuar apostant pel suport a la cultura musical ontinyentina, ampliant les actuacions previstes en el programa ‘Queda’t a casa’. Amb aquesta intenció hem presentat un prec dirigit al govern municipal, plantejant la incorporació de més grups musicals i solistes, així com ampliant el repertori d’estils i gèneres a través de sumar a la iniciativa a les colles i grups de música tradicional”.

    Calabuig ha assenyalat que “seria important incloure a tots els grups i solistes possibles de la nostra ciutat. En la primera edició d’aquest programa, durant el confinament domiciliari, els i les artistes van actuar de forma altruista. Una bona forma d’ajudar i donar empenta a totes i tots ells, i contribuir en la mesura de les possibilitats al manteniment de la rica oferta musical d’Ontinyent, seria incorporar-los de nou a tots en aquesta ocasió, sense cap exclusió”.

    El portaveu de Compromís per Ontinyent també ha exposat que “dins la nostra idea d’ampliar el màxim possible aquesta proposta cultural, pensem que les colles i grups de música tradicional poden estar perfectament dins del programa, si desitgen participar. Aquests grups tenen un paper central en tots els nostres esdeveniments festius i culturals al llarg de l’any, també estan patint moments molt difícils per la reducció dràstica de les seues actuacions, i tota ajuda és poca per a contribuir a la seua protecció”.

    “En la reunió prèvia a la presentació del ‘Queda’t a casa’, des de Compromís per Ontinyent ja vam proposar a la resta de grups polítics municipals la inclusió de les bandes de música de la ciutat en la iniciativa, per tal de donar suport a un sector molt afectat i afegir més varietat al programa d’actuacions. Pensem que cal seguir aprofundint en aquesta línia, i una bona manera seria a través d’aquestes actuacions de les colles de dolçaines i tabals i música tradicional d’Ontinyent”, ha subratllat Calabuig.

    El regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent ha conclòs apuntant que “esperem que el regidor de Cultura, el govern municipal, i si és el cas, els grups polítics municipals de l’ajuntament, siguen favorables a la proposta que presentem, amb l’objectiu de seguir donant suport als sectors afectats, enriquint l’oferta cultural del ‘Queda’t a Casa’ i aconseguint superar aquests moments difícils que la pandèmia ens està fent patir”.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Ontinyent torna a demanar al Ministeri la declaració d’Interès Turístic Internacional per als Moros i Cristians

    El ple aprova per unanimitat l’emissió d’una nova sol·licitud a la Secretaria d’Estat de Turisme una volta ampliada i actualitzada la documentació justificativa
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -