29/09/2022 - 13:06
IniciEconomiaNous estatuts per al Consell Econòmic i Social d’Ontinyent

Nous estatuts per al Consell Econòmic i Social d’Ontinyent

El CES actuarà com a “viver d’idees” per a fomentar activitats generadores d’ocupació

Els nous estatuts donen cabuda com a membres a la Mancomunitat, Caixa Ontinyent, el Servef o la Universitat de València

El plenari de l’Ajuntament d’Ontinyent ha aprovat per unanimitat els nous estatuts del Consell Econòmic i Social (CES) de la localitat, una renovació amb la qual es donarà cabuda a diversos agents socioeconòmics que fins ara no formaven part d’aquest ens, que introduirà a més a més alguns canvis al seu funcionament.

L’alcalde de la ciutat i President del CES, Jorge Rodríguez, ha destacat que “existia un consens de tots els grups polítics per reformar en profunditat els estatuts del Consell Econòmic i Social, i convertir-lo en el cor de la política econòmica, per a que actúe com a ‘viver d’idees’ on els agents socioeconòmics aporten solucions a la situació que estem vivint”.

El CES, que fins ara estava format pels partits polítics, empresarials i sindicals,  donarà cabuda ara també a la Mancomunitat de Municipis, Caixa Ontinyent, el Servef o la Universitat de València, “agents que pensem que poden aportar grans idees”, destacava l’alcalde,  qui posava de relleu que al nou funcionament d’aquest consell tindrà una gran importància la especialització per matèria i el treball per comissions.

Al plenari (que aprovava també la designació dels membres proposats com a experts pels diversos partits per a representar-los al CES), el portaveu d’EU, Manuel Ruiz, destacava la seua esperança de que “aquesta siga una eina de promoció econòmica amb la qual lluitar contra l’elevada desocupació a la localitat”, i que el CES “facilitarà la feina per a prendre mesures en la direcció correcta”. Per la seua banda, la portaveu del PP, Lina Insa, recordava que la renovació del CES “va ser un dels objectius que es van fixar quan es va signar el Pacte Local per l’Economia i l’Ocupació”, i agraïa que s’hagen tingut en compte la majoria de les observacions fetes al primer esborrany d’estatuts que es va presentar.

L’alcalde, Jorge Rodríguez, tenia paraules d’agraïment “per a totes i cadascuna de les entitats i persones que han fet aportacions”, entre les quals han estat el PSOE, COMPROMÍS, EUPV, PP, els representants sindicals, empresarials o el regidor d’hisenda, Josep Francés, així com “a tots els que s’han implicat en un treball del qual cal destacar la voluntat de consens de tots en tot moment”. El primer edil incidia en que “quan les coses es treballen en comú solen eixir be” i va posar de relleu que s’ha tingut en compte totes les aportacions “sempre i quan estes foren bones”.

L’aprovació d’estos estatuts del CES és de caràcter inicial, i ara es sotmetrà a informació pública i audiència per termini de 30 dies mitjançant la seua publicació al BOP. Una volta finalitzat aquest termini, si no es presenta cap al·legació ni suggeriment, els estatuts s’entendran com aprovats de manera definitiva.

Redacció TVDO
Redacció TVDO//www.tvdigitalontinyent.com
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Periodic d'Ontinyent i la Vall d'Albaida Digital
Articles relacionats
Continue to the category
- Advertisment -

Popular

Comentaris recents