19/04/2024 - 15:51
Més

    Es recupera el requisit lingüístic a l’ajuntament d’Ontinyent

    Altres notícies

    Josep Francés recorda que les institucions públiques han de vetlar perquè els ciutadans puguen ser atesos en les dues llengües oficials del país valencià

    El portaveu del grup municipal de COMPROMÍS a l’Ajuntament d’Ontinyent, Josep Francés, ha destacat hui que la recuperació del requisit lingüístic a l’Ajuntament “suposa un pas fonamental cap la igualtat de llengües al Consistori”. Francés realitzava estes declaracions el mateix dia al qual el plenari tracta la introducció de l’exigència del coneixement del valencià al punt relatiu a la modificació de la relació de llocs de treball de l’ajuntament, recuperant així el conegut com a “requisit lingüístic”, que l’anterior govern del PP va eliminar en l’any 2009 fent servir la majoria absoluta de que gaudia la ex-alcaldessa, Lina Insa.

    Ja en aquells dies, ara fa més de dos anys, entitats culturals, així com partits polítics i grups municipals entre ells BLOC i Iniciativa-Verds, components en la actualitat de la Coalició Compromís, van impugnar i van posar diferents recursos de caràcter contenciós administratiu davant el TSJ per aquesta mesura, i també ho van fer davant la modificació del reglament municipal sobre l’ús i la normalització del valencià que l’Ajuntament del PP va realitzar per a donar cobertura legal a la supressió del requisit lingüístic. El recursos interposats van estar admesos a tràmit corresponent a la Secció Segona de la Sala Contenciosa del TSJ, però no va haver oportunitat de comparèixer als mateixos.

    “No té sentit en la societat actual ontinyentina que una persona que va a desempenyar un càrrec públic de treball no estiga preparat per poder entendre, atendre i parlar en valencià o castellà”, apunta Josep Francés. Les institucions públiques han de vetlar perquè els seus ciutadans siguen atesos en les dues llengües oficials del País Valencià, “sense que això oblige cap ciutadà a expressar-se en una llengua que no domina i puga, en cert moment, sentir-se incòmode perquè no pot explicar de manera correcta allò que vol”, destaca el portaveu.

    Des de la coalició es destaca que el valencià “és un bé indisoluble del poble d’Ontinyent, un bé cultural que és un tret identitari d’aquest poble. El fet de defensar-lo és un deure i el fet d’usar-lo un dret, i el fet de conèixer-lo i entendre’l una obligació de qualsevol persona que vullga desenvolupar un càrrec públic a Ontinyent i al País Valencià”. Donada la realitat lingüística ontinyentina i per la normalitat i la igualtat tant a l’accés als llocs de treball del consistori com a l’atenció a la ciutadania a la casa del poble, COMPROMÍS per Ontinyent celebra la recuperació del requisit i vol deixar clara la seua postura, el seu treball fet per aconseguir aquesta fita així con agrair a la resta de grups municipals que recolzen la proposta portada al plenari del 29 de desembre de 2011.

    Tal com conclou Josep Francés, “una llengua, qualsevol llengua, a banda de ser la prova irrefutable de l’existència d’un poble, explica la manera de ser, de pensar i de sentir d’aquell poble. A Ontinyent fa més de 750 anys que parlen la nostra llengua, el nostre valencià. Sobre això no hi ha cap discussió històrica ni filològica ,i tampoc no pot haver-ne política”.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    El PP d’Aielo de Malferit Mobilitza un Ple Extraordinari per Aturar la Planta de Biogàs

    El Grup municipal del Partit Popular en Aielo de Malferit ha convocat un ple extraordinari per debatre la lesivitat...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -