Ministeri i Generalitat subvenvionaran el 50% de la rehabilitació de vivendes de La Vila

0

Ajuntament d’Ontinyent, Ministeri de Foment i Conselleria d’Habitatge han acordat la posada en marxa una nova línia d’ajuts per subvencionar al voltant d’un 50% la rehabilitació d’habitatges en una zona especialment degradada del nucli històric de la ciutat.

Es tracta del “Programa de Foment de la Regeneració i Renovació Urbana”, un document que contempla una inversió públic-privada de fins 3’14 milions en 55 habitatges del nucli històric durant 2016, aportant les tres administracions fins al 48’66% del cost de les obres i els particulars el 51’34% restant. Aquest programa serà complementari amb altres ajudes municipals que podrien permetre que els beneficiaris puguen obtenir ajudes per un import de fins a 35.000 euros en les rehabilitacions i 54.000 en les obres de nova planta.

L’acord signat hui per l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez; el director general d’Arquitectura, Habitatge i Sòl del Ministeri de Foment, Juan Van Halen; i el director general d’Habitatge, Rehabilitació i Regeneració Urbana de la Generalitat, Alberto Sanchis, contempla la rehabilitació de 35 habitatges a la zona declarada com a Àrea de Regeneració i Renovació Urbana, que inclou part dels barris de la Vila i Poble Nou. Així mateix, també es contempla l’edificació de 20 habitatges en substitució d’altres amb un elevat grau de deteriorament que serien enderrocades.

La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, que ha assistit a l’acte, ha manifestat que per a poder signar aquest acord i altres semblants “s’ha hagut de fer un gran esforç”, ja que quan el nou govern va arribar a la conselleria aquest pla estava completament paralitzat, i s’ha hagut de realitzar nombrosos tràmits per tirar-lo endavant.

Jorge Rodríguez destacava que la signatura d’aquest acord “forma part de les actuacions impulsades des del Govern d’Ontinyent per millorar l’estat del nucli històric de la ciutat, que ha estat des del primer moment un dels nostres objectius”. El primer edil recordava en aquest sentit que el Govern d’Ontinyent ha vingut actuant des de tres vessants: obres públiques realitzades als barris (que acumulaven més de dos milions d’euros durant la passada legislatura al Poble Nou i La Vila); accions d’esponjament i enderroc d’habitatges en molt mal estat, a què s’han dedicat ja més de 300.000 euros; i el Pla d’Ajudes a la Rehabilitació que ha superat ja els 70 beneficiaris en 3 anys.

La 1a tinenta d’alcalde i coordinadora de Territori, Rebeca Torró, també present en la signatura, detallava que les ajudes per a cada obra tindran un límit de 11.000 euros per part del Ministeri en cas de rehabilitació i 30.000 per a obres de nova planta; la Conselleria tindrà un límit de 9.000 euros per obra i l’Ajuntament de fins a 15.000 euros, “el que suposa que un propietari que vullga rehabilitar podrà tenir ajudes per fins a 35.000 euros, i per dur a terme obres de nova planta de fins a 54.000”.

Torró destacava que “la determinació del Govern d’Ontinyent per actuar al casc històric és clara, com demostren les actuacions que hem dut a terme aquests darrers anys, i no perdrem cap oportunitat per actuar i donar les màximes opcions i facilitats als propietaris per que invertisquen en el que històricament ha estat el cor de la ciutat”, concloïa.

Publicitat