23/07/2024 - 11:04
Més

  Llutxent liquida el deute amb les entitats bancàries gràcies a la seua gestió econòmica

  Altres notícies

  L’ajuntament de Llutxent ha liquidat el deute bancari després de pagar els 385.139’28 euros pendents, una reducció del deute considerable després de la càrrega heretada en començar la legislatura i que pujava a 754.205’05 a l’inici del 2015 euros. La reducció i liquidació del deute ha estat possible gràcies al superàvit dels pressupostos municipals en 2015 i 2016, la contenció de les despeses o les millores de gestió en l’aigua, que ha canviat de concessionària; telèfon, amb un contracte més beneficiós; o el canvi de contracte de l’energia elèctrica, més econòmica i alhora, amb major proporció de renovables. Com assenyala l’alcalde, Pep Estornell, «Llutxent ja no deu diners als bancs ni en deurà a la Mancomunitat gràcies a l’acurada gestió econòmica que hem realitzat en a penes dos anys com també a les noves línies de repartiment de subvencions de la Diputació que ens permeten aspirar a totes les ajudes».

  Pel que fa als gastos de personal, s’han redistribuït les tasques i reorganitzat a partir de baixes voluntàries. A més, cal tenir en compte que l’alcalde no cobra i sols hi ha tres regidors alliberats a temps parcial, un al 60% i dos al 30%. Tampoc es paga l’assistència a plenaris, comissions o Juntes. En finalitzar l’exercici del 2015, el deute s’havia reduït en 198.519’83 euros i se situava en 555.685’22 euros que durant el període del 2016 es van deixar en 414.265’05€. «Enguany, fent un esforç i sabent el que suposava en interessos a la tresoreria municipal, hem decidir liquidar-lo definitivament» explica Estornell.

  En dos anys, s’han solucionat els incompliments dels convenis salarials que causaven la insatisfacció dels treballadors municipals; s’ha facilitat al veïnat la restitució de les quantitats pagades en els rebuts del fem que s’havien cobrat injustament per duplicat la legislatura anterior; i s’ha rebaixat parcialment l’IBI «per a alleugerir les càrregues econòmiques familiars en plena crisi i, si cadastre ho aprova, la previsió és una nova rebaixa de l’IBI del 5% per al pròxim exercici pressupostari. ”Havíem d’actuar per justícia social, ho vam fer i ho seguirem fent» recorda Estornell.

  Font: Agència Informativa de la Vall d’Albaida

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Ontinyent celebra el seu 1r concurs de tomata: inscripcions obertes

  Aquest dissabte, Ontinyent celebra el seu 1r Concurs de Tomata a la plaça del Sant Domingo, organitzat per Per...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -