22/02/2024 - 1:04
Més

  L’atur registrat a la Vall d’Albaida baixa un 1,55% a l’octubre

  La reforma laboral impulsa el treball indefinit, però hi ha deficiències estructurals

  Altres notícies

  Segons les xifres publicades per LABORA, l’atur registrat a la Vall d’Albaida a l’octubre de 2023 és de 5.133 aturats, la qual cosa representa un descens del 1,55% respecte al mes anterior i del 4,84% respecte al mateix mes de l’any anterior.

  Quant a la contractació, a la Vall d’Albaida s’han registrat 2.313 contractes, la qual cosa suposa un 16,01% menys que a l’octubre de 2022. Per gèneres, el 44,14% dels contractes s’han realitzat a dones i el 55,86% a homes.

  La contractació indefinida mensual és de 1.307 contractes i la contractació temporal és de 1.003 contractes, cosa que significa un 56,51% i un 43,36% respectivament. Així mateix, els contractes de jornada completa s’han situat en el 47,38% i el 52,62% els de temps parcial.

  UGT: “La reforma laboral està impulsant l’ocupació indefinida, però cal resoldre altres deficiències estructurals”

  Raül Roselló, Secretari General Comarcal d’UGT-PV, ha valorat les dades de l’atur registrat a l’octubre a la Vall d’Albaida. “Les dades mostren l’especial incidència de la reforma laboral en l’impuls de l’ocupació indefinida”, ha assenyalat. “No obstant això, una vegada atallat el problema de l’elevada temporalitat en el sector privat, és hora de passar a resoldre altres deficiències estructurals que encara continuen enquistades, impedint un funcionament eficient del mercat de treball que es traduïsca en una millor qualitat de vida de les persones treballadores”.

  Roselló ha destacat l'”alarmant auge de la contractació a temps parcial” a la Vall d’Albaida, que s’ha disparat fins al 52,62% a l’octubre. “Això dispara les xifres de persones ocupades en risc de pobresa”, ha alertat.

  El Secretari General Comarcal d’UGT-PV també ha posat el focus en la desocupació de llarga duració, que continua mantenint-se en nivells molt elevats. “Les causes d’aquest problema es troben en les deficiències de les polítiques actives d’ocupació”, ha assenyalat. “La Llei d’Ocupació aprovada en l’anterior legislatura no ofereix les eines necessàries per a detectar les necessitats de les persones desocupades i oferir-los ofertes formatives i laborals que s’adapten a les seues pròpies trajectòries professionals”.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  “Ontinyent Participa” rep 20 propostes en les primeres hores de la seua nova edició

  La fase propositiva que començava aquest dilluns es perllongarà fins al 4 de març
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -