728×90 caixa onti estiu
Home > Economia > L’Ajuntament de l’Olleria redueix un 40% el seu deute en els últims dos anys
Ajuntament de l'Olleria

L’Ajuntament de l’Olleria redueix un 40% el seu deute en els últims dos anys

L’Ajuntament redueix, en només dos anys, 2.200.000 euros del deute municipal, el que suposa un 40%. El consistori ha liquidat una pòlissa de tresoreria d’un milió d’euros, com explica Ruth Martínez, Regidora d’Economia i Hisenda: “la liquidació d’esta pòlissa, més l’amortització extraordinària i el pagament habitual de les quotes dels préstecs, és el que ens ha permès esta reducció. Feia molts anys que l’Ajuntament de l’Olleria no tenia un deute tan baixet: hem passat de deure 5.623.575,94 € en 2015 a 3.397.980,79 en 2017”.

Junt a la reducció del deute, s’ha reduït també el termini de pagament a proveïdors, en estos moments situat en el -10’07 dies, el que significa que està pagant-se per baix del que marca la llei. “ La llei ens permet que passen 30 dies des que arriba una factura a registre fins que s’ordena que es pague, i 30 dies més per fer el pagament. Quan nosaltres entrarem es gastaven els 30 dies que permet la llei per fer el procediment, i es pagava en els altres 21 dies, el que significa que el proveïdor tardava 52 dies en cobrar i ara ho fa en soles 20 ”, ha explicat Ruth Martínez en roda de premsa.

EconomyCash Juny

D’altra banda, l’Alcalde de l’Olleria Julià Engo ha destacat el treball que s’està fent des de la Regidoria d’Economia per l’optimització dels recursos públics i ha aprofitat per reclamar la derogació o revisió de la llei de racionalització de la despesa pública, coneguda com la llei Montoro: “sovint hem tingut diversos romanents positiu, és a dir que ens han entrat més diners dels que ens hem gastat, i el que volem és ja que hem fet una bona gestió, poder invertir eixos diners en el poble i no haver-se’ls de gastar amortitzant els deutes bancaris. No podem posar davant de les persones els interessos bancaris”.

Baixada de l’IBI

A més, la reducció del termini de pagament ha permès, com ha explicat Martínez, baixar l’IBI, que està situat en 0,59, i el valor cadastral. “Estem molt satisfets de vore com la nostra gestió està funcionant, estem millorant l’economia de l’Ajuntament i al mateix temps estem millorant els serveis per a què funcionen millor. Açò també suposa una millora de l’economia de les famílies, que es beneficien de la baixada de l’IBI i del valor cadastral.”

Font: Ajuntament de l’Olleria

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre Redacció TVdigitalOntinyent

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Generalitat invertirà 1 milió d’euros en donar solució d’urgència als col·lectors d’Ontinyent

L'EPSAR confirma confia en que la reparació del col·lector estiga reparat en 15 dies