19/05/2024 - 23:41
Més

  La Vall d’Albaida rebrà 3,2 milions d’euros de la Diputació en la primera entrega del Fons de Cooperació 2023

  Altres notícies

  La comarca de La Vall d’Albaida rebrà 3.233.196 euros euros de la Diputació de València en la primera entrega del Fons de Cooperació Municipal que la institució provincial realitzarà als ajuntaments en el marc d’este pla conjunt amb la Generalitat. La partida forma part dels 60 milions d’euros pressupostats inicialment en els comptes de 2023 per a un fons que pot destinar-se a inversió o despesa corrent, dels quals es transferiran ara 40 i altres 20 el mes vinent.

  El primer lliurament del fons provincial concedix a La Vall d’Albaida més del 8% dels 40 milions pressupostats per als 266 municipis de la província i les tres entitats locals menors. En funció de la població i amb criteris correctors en favor dels ajuntaments amb menys recursos, el repartiment a la comarca deixarà 396.804 euros a Ontinyent, que frega els 36.000 habitants, enfront dels 50.755 de Sempere, que segons l’INE comptava en 2022 amb 26 habitants.

  L’Olleria és el segon municipi amb una major dotació –una mica més de 189.000 euros– mentre que Albaida, Benigànim, Aielo de Malferit, Bocairent, La Pobla del Duc, Agullent, Llutxent, Castelló de Rugat i Quatretonda superen els 100.000 euros. La resta, fins als 34 pobles de la comarca, compten amb una assignació entre els 52.876 euros de Carrícola i els 94.799 de Montaverner.

  La Diputació de València va donar llum verda en el ple de gener a la transferència als ajuntaments de la província dels primers 40 milions d’euros que la corporació aporta enguany al Fons de Cooperació Municipal, avançant dos mesos el pagament d’estes ajudes que els consistoris van començar a rebre a la fi de març en l’anterior exercici. Amb 60 milions pressupostats en els seus comptes de 2023, la Diputació triplica l’aportació que realitzarà el Consell a la província en el Fons de Cooperació Municipal.

  Agilitzar els tràmits

  El diputat d’Hisenda, Vicent Mascarell, ha explicat que la intenció de la corporació és que els recursos “arriben com més prompte millor als ajuntaments”, al mateix temps que ha avançat un segon lliurament de 20 milions d’euros que té la intenció de portar al ple de febrer. En paraules del president de la institució, Toni Gaspar, “el fet d’haver aprovat el pressupost al novembre ens permet agilitzar els tràmits i dotar als municipis de la liquiditat que necessiten”.

  Tots els grups representats en la Diputació van votar a favor de la moció que impulsa el primer pagament de l’aportació provincial al Fons de Cooperació. “La voluntat és que els ajuntaments disposen de tots els recursos que destina la Diputació al Fons abans de finalitzar el primer trimestre de l’any, que va ser el moment en què van començar a arribar els primers pagaments l’any passat”, ha explicat Mascarell, qui no descarta destinar romanents i incrementar la dotació del programa, com va succeir en 2022 amb una històrica aportació de 80 milions d’euros que quadruplicava l’assignació del Consell a la província.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Fede Vidal reafirma el compromís del PSPV-PSOE amb el progrés social i econòmic de la Vall d’Albaida

  El PSPV-PSOE de la Vall d'Albaida ha celebrat recentment el seu Comité Comarcal a Bèlgida, un esdeveniment clau per...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -