23/11/2024 - 11:09
Més

    La Reforma Laboral alleuja la pujada de gener per a l’ocupació

    Segons les xifres publicades per LABORA, a la Vall d’Albaida, l’atur registrat al gener de 2024 és de 4973 aturats, és a dir, hi ha 23 aturats menys que el mes anterior i 226 menys que al 2023, la qual cosa significa un descens mensual del 0,46% i una disminució anual del 4,35%.

    Pel que fa a la contractació s’han registrat 1614 contractes, la qual cosa ha suposat 45 contractes menys que al 2023, és a dir, un 2,71% de disminució interanual. Pel que fa als gèneres, a La Vall 732 contractes, el 45,35%, s’han realitzat a dones i 882, el 54,65%, a homes. La contractació indefinida mensual és de 846 contractes i la temporal és de 764 contractes, la qual cosa significa un 52,42% i un 47,34% respectivament. A més a més, els contractes de jornada completa s’han situat en el 57,00% i el 43,00% els de temps parcial.

    Pel Secretari General Comarcal de UGT-PV, Raül Roselló, “Les dades de l’atur de gener mostren que la Reforma Laboral alleuja la pujada de gener, característica del final del període nadalenc, amb un increment d’aturats molt més baix que històricament succeïa”.

    Per a Roselló, és destacable que “la estadística de contractes continua mostrant signes d’estabilització, comportant-se d’acord amb la premisa de ‘menys contractes, però de major qualitat’. Després de 2 anys de la Reforma Laboral, s’han signat menys contractes, no obstant això, els indefinits ascendeixen essent un 43% a La Costera, 52% a La Vall i 16% a la Canal de tota la contractació de gener.

    D’aquesta manera, moltes persones treballadores que abans encadenaven diversos contractes temporals en un mateix mes, ara tenen un contracte indefinit. Per això, que hi haja menys contractes no és un aspecte negatiu sinó un indicador que la reforma laboral està funcionant i permetent que les relacions entre treballador i empresa es desenvolupen en un marc de major estabilitat laboral del que es beneficien ambdues parts”.

    Per a UGT és rellevant que mesures com la pujada del salari mínim interprofessional (SMI) i la reducció de la jornada laboral màxima (per a UGT hauria d’arribar a les 35 hores setmanals al final de la legislatura) són necessàries i des del diàleg social cal acordar-les com a factors determinants per a combatre la pobresa salarial alhora que seran també molt útils per a estimular la creació d’ocupació i la millora productiva de les empreses.

    Finalment, Roselló incideix que “la fortalesa de la contractació indefinida assolida ha de ser acompanyada amb millores en les garanties, per a la qual cosa és necessari que la indemnització per acomiadament adquirisca un caràcter dissuasiu i ressarcitori, recuperant també els salaris de tramitació. Això desplaçaria l’acomiadament com l’última de les opcions possibles per a l’empleador, fomentant altres alternatives com la formació i la reubicació que són moltes més beneficioses per a ambdues parts, ja que contribueixen a elevar la productivitat, redueixen costos i doten a la persona treballadora d’un extra de seguretat laboral”.

    - Advertisement -

    Últimes notícies

    L’associació d’hostelers d’Ontinyent renova la seua imatge amb la marca “Ah!”.

    L’associació d’hostelers d’Ontinyent, AHVAL, ha donat a conèixer la seua nova imatge corporativa amb el llançament de la marca...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -