27/07/2024 - 13:05
Més

    El PSPV de la Vall d’Albaida denúncia la retallada en el pressupost a la mancomunitat per part del govern de la Generalitat Valenciana

    Els Socialistes de la Vall d'Albaida alerten de la retallada del 70% del pressupost per a la Mancomunitat per part de la Generalitat

    Altres notícies

    La Mancomunitat han sigut un instrument municipalista i descentralitzador de gran arrelament des de fa molts anys, aquest instrument institucional que entre altres serveis, proveeix de serveis essencials als nostres municipis, o és el manteniment de projectes comarcals singulars com el PROJECTE TREVOL, potència el Turisme, és el manteniment per a iniciatives culturals, acosta les funcions de la Generalitat Valenciana en el territori, impulsa l’ocupació, i a més serveix entre altres tantes funcions, per a lluitar contra la violència de gènere aportant eines i instruments a tots aquells municipis que per la seua grandària no poden desenvolupar amb tota la intensitat que voldrien aquestes i altres polítiques a causa de la grandària del seu pressupost i recursos humans.

    “Créixer i redistribuir, eixe és l’esperit del Partit Socialista i eixe és l’esperit de la mancomunitat, una aliança entre municipis grans, mitjans i xicotets dins d’una àrea de proximitat que s’uneixen per a prestar uns serveis als seus ciutadans.”, manifesta Fede Vidal, secretari comarcal de l’organització.

    Amb l’arribada del govern progressista de Ximo Puig a la Generalitat Valenciana, l’impuls es va redoblar, secundant mitjançant finançament i programes, i a més concloent amb una Llei de Mancomunitats l’any 2018 que va tindre el vot en contra del Partit Popular.

    A més del vot en contra a aquesta llei que potència i protegeix els nostres ens comarcals, no van tindre suficient i van anar a recórrer-la al Tribunal Constitucional, i est els va rebutjar l’intent, una lluita sense treva per la recentralització i la retallada de serveis públics.

    El govern progressista del president Ximo Puig va augmentar en un 70% el pressupost destinat a mancomunitats perquè aquestes es pogueren adaptar a la nova llei i desplegaren més competències.

    Amb el canvi polític de maig del 2023 ha començat el desgraciadament esperat, el Partit Popular de la mà de la ultradreta de VOX no vol fer costat al municipalisme ni a les mancomunitats, per això, enguany en els seus primers pressupostos retallaran un 90% a les mancomunitats d’àmbit comarcal, passant d’1.000.000 d’euros a 100.000 euros per a aquest exercici, i un 50% a les mancomunitats d’àmbit general, passant d’1.000.000 d’euros a 500.000 euros per a aquest exercici.

    De 2 milions d’euros a 600.000 euros, aquesta és la traducció en números de l’aposta del Partit Popular per la descentralització, les mancomunitats i el suport institucional de proximitat.

    Des dels Socialistes de la comarca de la Vall d’Albaida, “No podem mantindre’ns de braços plegats ni estar callats davant un altre atropellament més al municipalisme després d’anys, per exemple, de boicot als fons de cooperació, atropellament que va unit a la retallada en serveis a la ciutadania usuària de les mancomunitats, una eina institucional de caràcter descentralitzador que ajuda a tots els municipis” assevera el secretari comarcal.

    “Només ens queda una pregunta que fer”, índex Fede Vidal “en què millora la vida de la gent la retallada del 70% del pressupost per a la mancomunitat? Voldria que ens ho explicaran senyors i senyores del Partit Popular que porten anys formant part de la mancomunitat o gestionant-la. Quedem a l’espera.”

    Mentrestant, el PSPV de la Vall d’Albaida continuarà defensant els seus valors, el municipalisme, l’autonomia i millorar la vida de la gent. Per això, es presentaran mocions en tots els ajuntaments de la comarca contra la retallada en el pressupost realitzat a les mancomunitats per part del govern del PP-VOX en la Generalitat Valenciana.

    Per als socialistes, en paraules del seu Secretari comarcal en la Vall d’Albaida, se sol·licitarà, “Al Consell de la Generalitat Valenciana que aplicació i desenvolupe la llei de mancomunitats dotant-la de finançament i els recursos suficients. I que protegisca i blinde al seu torn a aquestes mancomunitats amb el finançament necessari per a desenvolupar i aplicar les competències pròpies. A més d’una aposta decidida i real per la descentralització i per tant que vaig dotar a aquestes mancomunitats del finançament que han tingut aquests anys.”

    A més “Denunciem l’abandó Consell de la Generalitat Valenciana de la mancomunitat com a òrgan de cooperació territorial al qual se li impedeix realitzar el seu objectiu i desenvolupar les seues competències i funcions. Per això, reclamem al Consell el desenvolupament de programes d’acord amb la mancomunitat per a complir els objectius de desenvolupament de les competències i funcions de la Generalitat Valenciana en el territori.” conclou Vidal.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Agullent impulsa la cultura literària amb la presentació de ‘Penya Llisa’ i el 35è aniversari de la biblioteca

    L'Ajuntament d'Agullent ha presentat el sisè número de la revista literària municipal 'Penya Llisa' i la imatge del 35è...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -