L’Ajuntament d’Ontinyent recolza als farmacèutics front als impagaments del Consell

0

Les farmàcies de la ciutat secunden des de hui una vaga de tres dies per protestar per la “situació límit” a la que els ha dut la Conselleria de Sanitat

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha mostrat “el total recolzament del l’ajuntament” al col·lectiu de farmacèutics de la ciutat, que des de hui dilluns i fins el proper dimecres estan secundant la vaga convocada pel Col·legi de Farmacèutics de València pels impagaments del Consell. La totalitat dels titulars de les farmàcies d’Ontinyent demanaven una reunió amb l’alcalde que s’ha produït aquest matí, a la qual explicaven al primer edil com de delicada és la situació, després que la Conselleria de Sanitat haja acumulat un deute de més de 500 milions d’euros amb els farmacèutics valencians.

Segons explicava Rafael Jordà, propietari d’una farmàcia de la ciutat i membre del Col·legi de Farmacèutics de València, el segon pagament, per import de 60 milions d’euros, tindria que haver-se fet durant els primers deu dies de desembre, i tot i que la Conselleria assegura que va a fer un avanç de pagaments abans del dia de Nadal, no ha donat cap garantia al respecte: “la vaga és de tres dies i no més per no perjudicar els pacients, que no tenen perquè patir els problemes amb la Conselleria, tot i que la situació està arribant al límit”. De fet, per fer front al cost dels medicaments que es recepten als pacients, i que la Generalitat Valenciana no paga, els farmacèutics estan havent d’aportar el seu patrimoni i en alguns casos s’estan demanant crèdits bancaris per fer front a la situació, ja que en cas contrari haurien de tancar les portes. La situació d’impagament, segons explicaven els farmacèutics a l’alcalde, també ha provocat problemes de desproveïment als clients que no troben la seua medicació en la farmàcia habitual, i han de desplaçar-se a altres per trobar-lo.

L’alcalde d’Ontinyent mostrava als farmacèutics el seu suport i el del govern que encapçala, explicant que “la seua situació és límit, i el perjudici directe als ciutadans que es puga ocasionar és conseqüència directa d’anys de polítiques de balafiament dels diners públics en obres faraòniques per part del govern del PP a la Generalitat”.

Jorge Rodríguez afegia que en prioritzar ara altres coses per damunt del serveu farmacèutic, el govern valencià “posa una volta més altres interessos per damunt dels de la ciutadania. Posar en joc serveis com aquest, que tenen a veure amb la salut de la població, considerem que és un greu exercici d’irresponsabilitat per part del govern autonòmic. Des de l’Ajuntament d’Ontinyent demanem a la Conselleria de Sanitat que actúe amb rapidesa i faça el que siga necessari per evitar que la situació s’agreuge encara més”, concloïa l’alcalde d’Ontinyent.

Al llarg dels tres dies de tancament, sols hi haurà servei a Ontinyent a les farmàcies designades d’urgència, que son hui dilluns dia 19 la de Mª Carmen Ruiz, al C/ Bocairent, 13; demà dimarts dia 20, la de Margarita Quilis, a l’Avinguda d’Almansa, 16; i dimecres dia 21, a la de MªJosé Segura, a l’Avinguda d’Almaig nº 25.

Publicitat