L’impuls als tèxtils sanitaris sostenibles, tècnics i avançats centraran els esforços en 2022 de l’impuls municipal al sector, dins del conveni que l’Ajuntament d’Ontinyent manté amb l’Associació d’empresaris tèxtils de la Comunitat Valenciana ATEVAL des de 2020 per a la posada en marxa d’un Clúster Tèxtil Sanitari a la ciutat. El ple municipal d’aquest dijous aprovarà la renovació d’aquest conveni, signat per ajudar a les empreses a reconvertir la seua producció total o parcialment davant el nou escenari esdevingut amb la pandèmia, que arribarà així als 360.000 euros invertits des de l’Ajuntament des de la seua posada en marxa.
El regidor de Promoció Econòmica d’Ontinyent, Pablo Úbeda, posava en valor “tota la feina que està fent aquest govern en el suport a les empreses, pymes i autònoms de la nostra ciutat per poder millorar la competitivitat, generar ocupació de més valor afegit i reforçar el teixit industrial d’Ontinyent. Un treball que ve donant resultats molt positius, que ens permeten afirmar que Ontinyent ha estat i és un exemple i referent com a clúster territorial”.
Vistos aquests resultats i l’interès de les empreses per continuar treballant i diversificant la seua producció, el que es planteja ara és l’ampliació de les línies de treball cap als tèxtils sostenibles i els tèxtils tècnics i avançats. Úbeda explicava que “continuaran tenint cabuda els productes sanitaris, higiènics i Epis, però ampliant també a les empreses que vullguen dirigir la seua producció a un mercat més tècnic. I per descomptat, a iniciatives més sostenibles”, manifestava.
Així, entre les línies d’actuació del conveni en la nova anualitat de 2022, es troben quatre eixos centrals: La continuació de les accions d’assessorament, visites a empreses, identificació de necessitats, coordinació d’accions formatives, i consultoria d’empreses a l’Oficina Tècnica; la formació i jornades sobre Ecodisseny i en l’àmbit dels tèxtils sostenibles i tècnics avançats; la consultoria professional i personalitzada en funció de l’anàlisi inicial que es porte a terme des de l’oficina tècnica i s’identifique les necessitats de les empreses; i finalment l’assistència d’empreses a diferents accions comercials, com son les fires Techtextil i Techprocess dedicades als tèxtils tècnics i no teixits i processament tèxtil.
“El Clúster Tèxtil Sanitari va ser una acció molt important per al sector industrial ontinyentí durant els pitjors mesos de la pandèmia, i volem continuar impulsant aquesta iniciativa que és una nova oportunitat per a la indústria de la nostra ciutat”, concloïa Pablo Úbeda.