28 empreses es beneficien de les ajudes destinades a la internalionització i misions comercials

0

El III “Pla Reactiva” d’Ontinyent va facilitar la participació d’empreses locals en 13 fires i missions comercials de 5 països durant 2016. Aquest suport ha estat amb 47.000 euros en ajudes per a participar en fires i missions comercials i elaborar catàlegs, totalitzant-se un total de 28 subvencions de fins al 50% de les despeses realitzades per 20 empreses.

L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, destacava la importància “de recolzar la internacionalització de les empreses locals per tal que aquestes mantinguen i creen llocs de treball. Les dades de l’augment de l’emprenedorisme en la ciutat i el descens de l’atur són positives, però no anem ni molt menys a baixar els braços, i anem a seguir treballant amb agents socioeconòmics i ciutadania per fer front comú a la desocupació”, destacava.

El també President de la Diputació de València i el regidor de Política Econòmica d’Ontinyent, Pablo Úbeda, acudiran aquesta setmana a la Fira Heimtextil de Frankfurt, per recolzar les firmes ontinyentines participants en l’esdeveniment de referència més important a nivell mundial vinculat al sector del tèxtil.

Precisament la participació en Heimtextil va estar una de les accions objecte d’ajudes a empreses locals en 2016, juntament a la participació de diverses empreses en fires com Pack & Gift (París); Ispa Expo 2016 (Orlando); Hidalgo Imports Tasting Portfolio 2016 (Miami); Evteks (Estambul); Children’s Club (New York) o Spielwerenmesse (Nurenberg), a més d’altres fires i accions ja en Espanya com Bisutex, Intergift o Home Textiles Premium, entre d’altres. Quant als catàlegs, aquestos han estat tant impresos com en suport digital, i s’ha subvencionat també l’elaboració de material promocional de les empreses per a l’assistència a fires.

Estes ajudes formen part de “Ontinyent empren amb tu”, una de les tres línies en que s’estructuren les accions del III Pla Reactiva. Pablo Úbeda recordava que en esta línia d’acció, en 2016 s’ha posat en marxa la nova Oficina de l’Emprenedor, s’ha posat en marxa una línia de microcrèdits amb la participació de l’Ajuntament, Caixa Ontinyent i Innovall; s’han donat ajudes al lloguer de naus i locals o bonificat l’IBI a empreses que han creat llocs de treball indefinit.

Tant l’alcalde com el regidor coincidien en destacar que “queda molt de camí per fer, però amb estes iniciatives pretenem seguir avançant en l’aposta pels emprenedors i l’ocupació, per la promoció econòmica de la ciutat, que ha estat sempre un dels pilars bàsics de l’acció del Govern d’Ontinyent”, destacaven.

Font: Ajuntament d’Ontinyent

Publicitat