Telefònica invertirà 1,25milons d’euros en instal·lar fibra òptica i cobertura 4G a Ontinyent

0

L’empresa de telecomunicacions desplegarà la nova infraestructura tant en el casc urbà com en els polígons industrials

Ontinyent disposarà de fibra òptica i tecnologia 4G aquest mateix any. Telefónica ha atès la petició de l’Ajuntament d’Ontinyent i COEVAL, i ha anunciat la inversió de 1’25 milions d’euros en la primera fase de les obres d’una infraestructura que arribarà tant al casc urbà com als polígons industrials.

L’Ajuntament d’Ontinyent, la Confederació Empresarial de la Vall d’Albaida (COEVAL) i Telefónica han expressat la seua satisfacció després de l’engegada des del passat mes de gener de la tecnologia 4G, desplegament que finalitzarà durant el primer semestre del present any, així com pel tancament del compromís perquè la multinacional de telecomunicacions desplegue la fibra òptica des del pròxim mes d’abril, finalitzant en aquest cas les obres en 2017.

Tant l’Ajuntament com COEVAL coincideixen a destacar que la implantació de fibra òptica i 4G “és molt important per al present i el futur de la ciutat i de les seues empreses. Disposar d’unes infraestructures com les quals Telefónica va a instal·lar a Ontinyent en matèria de tecnologies de la informació és fonamental per a seguir avançant tant en l’aposta ferma per la innovació que s’està fent en la ciutat”, apuntaven.

Aquesta aposta queda patent en fets com el reconeixement a la ciutat com una de les 56 “Ciutats de la Ciència i la Innovació” d’Espanya per part del Ministeri d’Economia i Competitivitat; la recent signatura del conveni per a l’engegada en la ciutat d’una càtedra conjunta per a la innovació per part de les universitats de València i Alacant; o l’esforç per a millorar la seua competitivitat que realitzen les empreses locals, moltes de les quals competeixen i exporten a tothom en un mercat global en el qual les relacions comercials exigeixen aqueix nivell d’infraestructures.

Així mateix, destaquen que comptar amb aquesta tecnologia serà també un potent atractiu perquè les empreses amplien les seues instal·lacions a Ontinyent o noves empreses se situen en els seus Polígons Industrials. Per açò vigilaren i exigiran el compliment del compromís per part de Telefónica “perquè la ciutat i les seues empreses puguen disposar en 2016 de les infraestructures de telecomunicacions que mereixen”, destacaven.

Publicitat