Rosana Perán, Vicepresidenta de Pikolinos, ha participat recentment com a convidada en les Trobades Empresarials de COEVAL que se celebren en la Finca La Clariana d’Ontinyent. A aquesta Trobada Empresarial de COEVAL van assistir també Juan Perán, President d’Honor de Pikolinos, Marián Cano, Presidenta de AVECAL (Associació Valenciana del Calçat), Joaquín Pérez, President de CEDELCO (Confederació Empresarial d’Elx i Comarca), així com l’Alcalde i Regidor de Promoció Econòmica d’Ontinyent, Jorge Rodríguez i Pablo Úbeda, respectivament.

Rosana Perán ha fet un repàs a la seua trajectòria professional lligada a Pikolinos on ha passat per tots els seus departaments, destacant en la seua exposició que Pikolinos ha sigut sempre una empresa familiar professionalitzada, una de les claus del lideratge que hui té la mateixa en el sector calçat.

Rosana Perán va exposar igualment a la trajectòria de Pikolinos on va començar en 1984 de la mà del seu pare Juan Perán, on va emprendre des del coneixement i experiència que tenia en la indústria del calçat. La companyia, amb seu a Elx, segueix en mans de la família fundadora i és una de les majors a Espanya per xifra de negoci. En 2007, l’empresa va comprar Martinelli. El grup compta també amb Peus Quadrats, d’adoberia.

Rosana Perán va exposar els valors de Pikolinos, ja que és una empresa amb ànima, valors que els comprometen amb clients i productes, destacant aquests per la qualitat dels seus dissenys i ésser el reflex de l’aplicació en els mateixos d’una política d’empresa de millora contínua a nivell transversal.

Pikolinos dóna ocupació a més de cinc-centes persones, equip humà que destaca per la seua implicació amb l’empresa, que facture en 2020, malgrat la pandèmia, una quantitat molt similar a 2019, en concret 128 milions d’euros.

Treballa tant en el canal presencial com l’en línia i els seus clients són nacionals i internacionals. Després de la intervenció de Rosana Perán es va obrir un interessant col·loqui amb els assistents en el qual aquests li van plantejar qüestions relacionades amb la seua trajectòria professional i el camí que ha recorregut per Pikolinos i que li ha permés arribar al lideratge en el sector que hui té i que vol consolidar des de la millora contínua.

Cal destacar que des de CEDELCO s’ha convidat als participants en les Trobades Empresarials de COEVAL a dur a terme pròximament una visita empresarial a Elx on se situen al seu Parc Empresarial, un dels millors de la Comunitat Valenciana, importants empreses.