23/07/2024 - 10:51
Més

  Pepe Serna revalidat com a president d’ATEVAL per a una nova etapa de creixement

  Altres notícies

  En un acte ple de representants del món polític, empresarial i acadèmic, Pepe Serna ha estat revalidat com a president d’ATEVAL (Associació d’Empresaris Tèxtils de la Comunitat Valenciana) per als pròxims quatre anys. L’esdeveniment, celebrat el passat 19 de juny de 2024, ha congregat prop de 200 personalitats destacades de la política, l’empresa, l’educació i l’economia valenciana.

  Suport Institucional i Nous Objectius

  La cerimònia de reelecció de Serna va comptar amb la presència de figures clau com el President de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, i la Vicepresidenta de la Diputació de València, Natalia Enguix. També hi van assistir representants de la Cámara Valencia, CEV (Confederació Empresarial Valenciana), UPV (Universitat Politècnica de València), i la Universitat de València, així com alcaldes, regidors i empreses associades a ATEVAL.

  Durant el seu discurs, Pepe Serna va fer balanç dels últims quatre anys, marcats per la pandèmia de la COVID-19, i va presentar els eixos principals del seu programa per a la legislatura 2024-2028. Aquestes actuacions se centren en:

  • Atracció d’inversions i finançament per al sector tèxtil.
  • Impuls sectorial mitjançant aliances empresarials que fomenten la creació de grups de major mida.
  • Projecció institucional a través d’aliances a nivell nacional i internacional.
  • Desenvolupament de ATEVAL com a eix col·laboratiu i de lobby per presentar reivindicacions ajustades a les necessitats del sector a Madrid i Brussel·les.

  Informe del Sector Tèxtil Valencià

  Durant l’acte, es va presentar el Informe de la Indústria Tèxtil de la Comunitat Valenciana, un estudi exhaustiu que ofereix un diagnòstic complet de l’estat de salut del sector. Aquest informe analitza aspectes clau com l’ocupació, les empreses, les xifres econòmiques i la sostenibilitat, amb l’objectiu de donar visibilitat als reptes i les oportunitats presents i futures del sector tèxtil valencià.

  José Pla, Catedràtic d’Organització d’Empreses de la Universitat de València, va destacar alguns dels desafiaments futurs, com la relocalització de les etapes productives, la importància creixent de la sostenibilitat i l’economia circular, els avenços en intel·ligència artificial, i l’adopció d’estratègies internacionals més sòlides.

  El Binomi Universitat-Empresa

  En el marc de la jornada, el rector de la UPV, José Esteban Capilla, va impartir la conferència titulada “Binomio Universidad – Empresa: Motor de Desarrollo Económico y Social”. En la seua intervenció, va subratllar la importància de la col·laboració entre el coneixement acadèmic i la indústria per tal de liderar el desenvolupament econòmic i social i ser focus d’atracció d’inversió i talent.

  Reconeixement a la Trajectòria Empresarial

  Un dels moments més emotius de la jornada va ser l’entrega del Premi ATEVAL a la Trajectòria Empresarial a José Sanjuan, president de Comersan, una empresa referent en el sector del tèxtil per a la llar, fundada el 1969. Aquest premi reconeix anualment la trajectòria destacada d’un empresari del sector tèxtil valencià.

  Suport Continu del Govern Valencià

  Per cloure l’acte, el President de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, va expressar el seu suport al sector tèxtil, descrivint ATEVAL com “una família unida” i destacant la seua capacitat de col·laboració amb diverses entitats i institucions. Mazón va reiterar el compromís de la Generalitat Valenciana per impulsar el sector a través de reformes econòmiques.

  El Futur del Sector Tèxtil a la Comunitat Valenciana

  Amb aquesta nova etapa liderada per Pepe Serna, ATEVAL es proposa continuar treballant en la millora de la competitivitat del sector tèxtil valencià, enfocant-se en la innovació, la internacionalització i la sostenibilitat. Les empreses d’Ontinyent i la Vall d’Albaida, com a part del Clúster Tèxtil Valencià, tenen un paper crucial en aquest procés de transformació i creixement.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Ontinyent celebra el seu 1r concurs de tomata: inscripcions obertes

  Aquest dissabte, Ontinyent celebra el seu 1r Concurs de Tomata a la plaça del Sant Domingo, organitzat per Per...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -