Un circuit d’exercici físic controlat virtualment; sensors per a detectar el nivell dels contenidors; enllumenat amb energia solar i informació d’interés públic entre d’altres aplicacions en prova.
Jorge Rodríguez destaca que “afavorint que les empreses desenvolupen projectes tecnològics a la ciutat s’afavoreix que aquestes creen ocupació”.
L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i el President del clúster empresarial Innovall, Rafael Pla, han presentat hui “l’Urban Lab” de la ciutat, un “laboratori urbà” que posa a l’abast de la ciutadania innovadors productes tecnològics en fase de prova.
En la presentació d’aquest espai, que tenia lloc de manera prèvia a l’inici del IV Fòrum i+t 2015, organitzat per l’Ajuntament i Innovall al Centre Cultural Caixa Ontinyent, Jorge Rodríguez destacava que aquest “és un pas més en el camí que vam encetar amb el fòrum, que l’any passat ja vam tractar de plasmar físicament, per tal que el fòrum no sols siga una jornada sinó que afavorim en la pràctica que la ciutadania puga comprovar l’aplicació pràctica de les TIC al seu dia a dia, tenint molt present també que afavorint que les empreses desenvolupen projectes tecnològics a la ciutat estem afavorint que aquestes creen ocupació”, manifestava.
Un sistema de sensors per avisar de quan s’omplin els contenidors; un sistema d’enllumenat a través d’un fanal amb pannells solars; un “entrenador virtual” per als usuaris de la coneguda com a “ruta del colesterol”; una APP per conèixer la geolocalització dels punts d’interès de la ciutat; o altra que permet rebre de forma automàtica propostes d’activitats en funció de la ubicació on es troba l’usuari, són les propostes que s’han posat en marxa de manera experimental en aquest espai públic ubicat prop de la Piscina Coberta d’Ontinyent.
Rafael Pla, per la seua banda explicava que “la del urban lab és una iniciativa pròpia de ciutats innovadores, que aposten per ser punteres i amb bona col·laboració públic-privada, afavorint la innovació social a través de les TIC per desenvolupar la ciutat”. Pla coincidia amb l’alcalde en l’interès de fomentar una iniciativa “que promociona la ciutat de cara a l’exterior i també potencia les empreses i l’economia ontinyentina, buscant ser avantguardistes però sempre amb els peus en terra i pas a pas”, assenyalava.
Després de l’estrena de l’Urban-Lab s’ha encetat la quarta edició del Fòrum i+t que enguany ha girat al voltant de la comunicació innovadora de les empreses. Directius de comunicació de sis empreses i entitats (Baleària, Consum, ESET España, Lurbel, INASE i l’Associació de Mitjans Digitals de la Comunitat Valenciana han protagonitzat una “taula quadrada” on han exposat les claus de l’organització dels respectius departaments interns de comunicació de les empreses. Els professionals han posat de relleu la importància de que les empreses, independentment del seu tamany, disposen d’un pla de comunicació propi. Tots han coincidit en que “cal donar coherència als missatges” que les empreses difonen tant a nivell intern com extern.
Per als responsables de comunicació “la comunicació ha de ser integral i ha d’incloure ferramentes de relació pública i amb la premsa”. També s’ha destacat que s’ha de treballar “en funció d’uns objectius. No cal tindre grans pressupostos però sí identificar les metes i mantindre una voluntat clara per comunicar”.
A la jornada celebrada al Centre Cultural de Caixa Ontinyent s’ha presentat la nova web d’INNOVALL, l’espot que promociona l’Urban-Lab d’Ontinyent i s’ha presentat també la proposta oberta a totes les empreses del clúster per a desenvolupar en 2016 un programa de comunicació innovadora que, sobretot, farà incidència en l’estratègia online.