Benigànim rebaixa un 13% la contribució

0

El tipus impositu torna al nivell de 2007, el 0’65% amb els vots a favor de PSPV-PSOE i Compromís.

El pressupost, de 3,5 milions d’euros, invertirà quasi 100.000 euros a ocupació, més de la meitat dels quals en ocupació juvenil.

Cristóbal Barceló: «Amb estes mesures complim amb el programa electoral i satisfem una demanada social dels veïns»

Benigànim va aprovar en el ple ordinari de novembre els pressupostos per al 2016 amb una rebaixa impositiva inèdita on destaca la baixada de més d’un 13% de la contribució (IBI) o la inclusió, per primera vegada, de la pràctica totalitat de bonificacions socials existents a les ordenances fiscals. El pressupost, puja a 3.509.000 euros i la major partida en inversions la destina a ocupació: quasi 100.000 euros, més de la meitat dels quals en ocupació juvenil.

Els comptes per al 2016 van ser aprovats amb els vots a favor del partit socialista, que compta amb la majoria absoluta, i el vot a favor del regidor de Compromís, que va aportar també suggeriments per a la seua aplicació pràctica i que l’equip de govern socialista tindrà en compte. El Partit Popular, per la seua banda, va votar en contra.

El nou govern d’Amparo Canals, conscient del sentir de les economies domèstiques, empreses i comerços, i a pesar de la delicada situació financera de les arques municipals, retorna al tipus impositiu de 2007, el 0,65% que es complementa amb un ample dispositiu de mesures fiscals per afavorir l’economia del municipi en general, i la sostenibilitat financera dels afectats per la crisi, en particular.
Com recordava el regidor d’Hisenda, Cristóbal Barceló: «Amb estes mesures complim amb el programa electoral i satisfem una demanada social dels veïns, que havien vist apujar tots els impostos i taxes sense contemplació».