Inspecció de Treball detecta infraccions en 4 localitats de la Vall d’Albaida

0

Cinc empreses de la comarca de la Vall d’Albaida, han sigut sancionades per diferents infraccions que ha detectat en diferents inspeccions de treball.

Tal com assenyalen diverses fonts, es tracta de cinc empreses del sector del tèxtil ubicades a Ontinyent, l’Olleria, Canals, l’Alcúdia de Crespins i Albaida, a més, dues empreses de la Comarca han sigut sancionades per no tindre la plantilla de treballadors donades d’alta en la Seguretat Social.

Segons la Delegació del Govern en la Comunitat Valenciana, la Inspecció de Treball, junt amb la Policia Nacional en Ontinyent i Xàtiva, van realitzar diverses actuacions en empreses del sector del tèxtil en la Vall d’Albaida, on detectaren una trentena d’infraccions. Durant 5 dies visitaren 17 empreses, on a dues d’elles, detectaren que tota la plantilla de treballadors estava sense contractes a la Seguretat Social. Una d’elles tenia 8 treballadors, i altres dues empreses 6 treballadors irregulars.

Amb un total de 29 faltes, 26 són relacionades amb l’alta dels treballadors, i 3 amb l’ocupació a aturats que actualment estaven cobrant la prestació, una infracció per contractació d’un treballador sense permís de treball, i diverses infraccions en prevenció de riscos laborals.

Aquestes empreses s’enfronten ara a un possible delicte penal, de les quals els administradors de les empreses que no tenien cap treballador donat d’alta podrien arribar a entrar en presó, i els administradors amb treballadors que estaven cobrant la prestació per atur, una multa de 6 a 12 mesos per delictes contra els drets dels treballadors, segons els articles 311.2 del Codi Penal.

Publicitat